Τα παιδιά του αποδέχτηκαν ότι θα πέθαινε και τον αποχαιρέτησαν, ζήτησαν από τους γιατρούς να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη κι όμως ο Τ Scott Marr είναι ακόμα ζωντανός.

Ένας 61χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έπεσε αναίσθητος στο σπίτι του στη Νεμπράσκα στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Στο νοσοκομείο όπου διεκομίσθη, οι γιατροί δεν παρατήρησαν καμία νευρολογική βελτίωση και τον θεώρησαν εγκεφαλικά νεκρό με απειροελάχιστες ελπίδες ανάρρωσης.

Ο κ. Marr είχε πολύ πριν υποστεί το εγκεφαλικό επεισόδιο πει στην οικογένειά του ότι δεν θα ήθελε να μένει ζωντανός μέσω μηχανικής υποστήριξης, στη περίπτωση που του συνέβαινε κάτι κακό.

«Δεν θέλω να με βλέπετε σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου», είχε πει στα παιδιά του σύμφωνα με τη μαρτυρία της κόρης του, Preston Marr. «Μας είπαν ότι ήταν σχεδόν εγκεφαλικά νεκρός γι’ αυτό τον αποχαιρετήσαμε πριν αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη. Όλες οι οθόνες έσβησαν και περιμέναμε στο πλευρό του».

Ωστόσο ο κ. Marr συνέχισε να αναπνέει. Το επόμενο πρωί όταν τα παιδιά του επέστρεψαν, ακύρωσαν το ραντεβού με ένα γραφείο τελετών.

«Του ζήτησα να κουνήσει τους αντίχειρές του και αργά αργά το έκανε, του ζήτησα να κουνήσει τα δάκτυλά του και τα κούνησε όλα», αναφέρει η κόρη του συνεχίζοντας.

Οι γιατροί του ζήτησαν ακόμα μία εξέταση η οποία έδειξε πως ο Scott Marr έπασχε από μία σπάνια πάθηση που ονομαζόταν σύνδρομο οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας.

«Συνήθως προκαλείται από υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να το προκαλέσουν», τόνισε η Δρ. Runge.

Η σοβαρή κατάσταση του Marr δεν ήταν η τυπική έκφανση του συνδρόμου και αυτός ήταν ο λόγος που αρχικά διαγνώστηκε ως εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Δεν θέλω να το αναγάγω σε ένα θρησκευτικό ζήτημα αλλά πρέπει να σας πω ότι ήταν ένα πραγματικό θαύμα», δήλωσε ο Scott Marr o οποίος αποκαλείται πια από τους δικούς του ανθρώπους ως ο άνθρωπος «θαύμα».