Τα αποτελέσματα μετά φόρων της ACHMEA κατά την περασμένη χρονιά ήταν 481 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 53% (έναντι 315 εκατ. το 2018). Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα παρέμειναν σταθερά, φθάνοντας στα 19,949 δις ευρώ, έναντι 19,918 δις το 2018.

Κατά κλάδο δραστηριότητας στην Ολλανδία, ισχυρά ήταν τα παραγωγικά αποτελέσματα στις Γενικές ασφαλίσεις -των περιουσιακών στοιχείων, ατυχημάτων, προστασίας εισοδήματος- με βελτιωμένο τον Συνδυασμένο Δείκτη Ζημιών και Εξόδων (95%) και με τα λειτουργικά αποτελέσματα από τον κλάδο να ανέρχονται στα 178 εκατ. ευρώ. Στους τομείς των Συντάξεων και των ασφαλίσεων Ζωής, τα αποτελέσματα έφθασαν στα 363 εκατ., ενώ αυξήθηκαν και στις συνταξιοδοτικές υπηρεσίες φθάνοντας στα 30 εκατ. ευρώ. Οι δραστηριότητες στον τομέα Υγείας συνεισέφεραν 62 εκατ. ευρώ στα συνολικά αποτελέσματα, έναντι 128 εκατ. το 2018. Οι διεθνείς δραστηριότητες, πέρυσι απέφεραν αποτελέσματα 22 εκατ. ευρώ.

Υπογραμμίζεται ο ισχυρός Δείκτης Φερεγγυότητας (Solvency II) της ACHMEA κατά το 2019 -εν μέρει με στήριξη μέσω των χρηματαγορών- ο οποίος βελτιώθηκε περαιτέρω, ανερχόμενος στο 214%, έναντι 198% το 2018. Ο οργανισμός έκλεισε το 2019 με σύνολο ιδίων κεφαλαίων 10,191 δις ευρώ. Η ACHMEA απασχολούσε στο τέλος του έτους 16.391 εργαζομένους (ισοδύναμο πλήρους απασχόλησης).

Ο Willem van Duin, πρόεδρος του Δ.Σ. της ACHMEA, αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του οργανισμού κατά το προηγούμενο έτος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ACHMEA είναι αφοσιωμένη στο όραμα μιας υγιούς, ασφαλούς και με διασφαλισμένο μέλλον, κοινωνίας. Τα ισχυρά και βιώσιμα οικονομικά αποτελέσματα είναι απαραίτητα για την ικανότητα μας να εκπληρώσουμε σωστά τον ρόλο μας στην κοινωνία (…). Σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε τις συνδυασμένες δυνατότητες της εταιρείας μας με ακόμη καλύτερο τρόπο. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, στις πλατφόρμες διανομής και στην περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας. Θέλουμε, επίσης, να συμμετέχουμε ενεργά σε περισσότερες συνεργασίες που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμες υπηρεσίες. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσουμε να έχουμε σημασία για τους πελάτες μας και την κοινωνία, σε έναν κόσμο που αλλάζει. Για την υλοποίηση των στρατηγικών φιλοδοξιών μας, το να αποκομίζουμε μια υγιή απόδοση και να παρακολουθούμε προσεκτικά τα έξοδά μας, παραμένει ουσιώδες. Αυτές οι φιλοδοξίες ανταποκρίνονται στην ταυτότητά μας ως ασφαλιστής με συνεταιριστική ιδιότητα και με ενεργό ρόλο στην κοινωνία»