H παχυσαρκία είναι ένα από τα πλέον σύνθετα προβλήματα δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) οι Ευρωπαίοι είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι με εκθετική τάση αύξησης, καθώς ο ρυθμός επιπολασμού της νόσου έχει τριπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1980.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, η νόσος δεν δύναται να αντιμετωπιστεί με συντηρητικές μορφές θεραπείας, όπως εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα ή αυξημένη σωματική άσκηση και η χειρουργική της παχυσαρκίας αποτελεί τη βέλτιστη και ενδεδειγμένη λύση, προσφέροντας μακροπρόθεσμα οριστική θεραπεία. Οι νέες χειρουργικές τεχνικές ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών και περιλαμβάνουν, πλέον, ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους (λαπαροσκοπικές/ρομποτικές) με ταχείς χρόνους αποκατάστασης.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας στις 4 Μαρτίου 2020 και στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της νόσου, η Γ’ Χειρουργική Κλινική / Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος/Παχυσαρκίας και Διαβήτη του Metropolitan General, με Διευθυντή τον κ. Χαράλαμπο Σπυρόπουλο, προσφέρει δωρεάν ενημέρωση σχετικά με τις ενδείξεις και τα οφέλη της χειρουργικής αντιμετώπισης της κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας.

Σημείο ενημέρωσης: Metropolitan General, Λ. Μεσογείων 264, Χολαργός, Κτίριο Β’, 1ος Όροφος, Γραφείο 121

Τηλ. Επικοινωνίας: 2106502952