Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για το παρόν και το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς είχε ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, σε πρόσφατη ραδιοφωνική παρουσία του. Ο επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για την ασφαλιστική αγορά – που «κινείται, σε κάθε περίπτωση, στους ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς, αναμένεται και για την ασφαλιστική αγορά μια αύξηση των εργασιών σύμφωνα με την αναμενόμενη ήπια αύξηση του ΑΕΠ».

Όπως τόνισε, η ασφαλιστική αγορά επηρεάζεται από παράγοντες που δεν είναι όλοι ευδιάκριτοι και αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα του δημογραφικού, που θα πιέσει τόσο το συνταξιοδοτικό όσο και την κατάσταση στον τομέα υγείας. «Το θέμα της υγείας συζητείται λιγότερο από τις πιέσεις που δέχονται οι συντάξεις με την επιτεινόμενη ανισορροπία εργαζομένων προς συνταξιούχους, καθώς εξελισσόμαστε σε μια κοινωνία γερόντων» παρατήρησε, υπογραμμίζοντας πως «οι καινούριες θεραπείες είναι κατά τεκμήριο ακριβότερες, ενώ όσο περισσότερο γερνά ο πληθυσμός τόσο περισσότερη ιατρική φροντίδα χρειάζεται». Ο κ. Καντώρος αναφέρθηκε και στις πολυσυζητημένες συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητά τους ανεξάρτητα από τις πολιτικές κατευθύνσεις και συγκυρίες και εντοπίζοντας την ανάγκη αναζήτησης συνεργειών όχι μόνο στο συνταξιοδοτικό και την υγεία, αλλά και στον τομέα των καταστροφών από ακραία φυσικά φαινόμενα, που πολλαπλασιάζονται λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, με αφορμή την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας που αλλάζει τα πράγματα και στον ασφαλιστικό κλάδο μίλησε για το rebranding της Anytime, που συνδέεται και με παροχή υπηρεσιών πέρα από την παραδοσιακή ασφαλιστική κάλυψη. Ακόμη, ανέδειξε τις προοπτικές της INTERAMERICAN στη βάση του νέου επιχειρηματικού μοντέλου, αναφερόμενος στη δομική αναδιοργάνωση, που σημαίνει απλοποίηση και περισσότερη ευελιξία για πιο ευχαριστημένο πελάτη, στο πλαίσιο της εταιρικής αποστολής «να βοηθούνται οι άνθρωποι για να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα». Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι μια εταιρεία που είναι απλούστερη στη δομή της και πιο ευέλικτη, είναι και πιο γρήγορη και κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών.

«Τα πολύπλοκα διοικητικά σχήματα, πέρα από το κόστος που μεταφέρεται τελικά στους πελάτες, δεν ακούνε και δεν κατανοούν» παρατήρησε ο κ. Καντώρος, που επεσήμανε ως πρακτική-εφαλτήριο για την ανάπτυξη τις συνεργασίες, «που μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες και την ιδιωτική ασφάλιση».

O Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN