Η INTERAMERICAN Ζωής -η μια από τις τρεις εταιρείες ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του Ομίλου- αναδείχθηκε για δεύτερη χρονιά μεταξύ των «True Leaders». Μολονότι η INTERAMERICAN δεν αξιολογείται σε βάση συνολικών αποτελεσμάτων και μεγεθών του Οργανισμού, όπως άλλες ασφαλιστικές εταιρείες που διακρίθηκαν, η εταιρεία ασφαλίσεων Ζωής με 5,5 εκατ. ευρώ κέρδη EBITDA συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των πιο ισχυρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα με βάση την κερδοφορία, το προσωπικό, τον κύκλο εργασιών και τη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας (ICAP Score).

Επισημαίνεται ότι στη βάση των αποτελεσμάτων του 2018, για το οποίο αναδείχθηκαν οι «True Leaders» επιχειρήσεις, η INTERAMERICAN στο σύνολο των εταιρειών της: Ζωής, Ζημιών και Βοήθειας παρουσίασε κέρδη προ φόρων 22 εκατ. ευρώ και παραγωγή μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων 354 εκατ. ευρώ, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της έφθανε στους 1.159 εργαζομένους. Πρόσφατα, η INTERAMERICAN -πρωτοπόρος στην ασφαλιστική αγορά σε πρακτικές και στρατηγική ενσωμάτωση της υπευθυνότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη- ήταν η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία και μια από τις ελάχιστες επιχειρήσεις της χώρας που παρουσίασε μελέτη για την οικονομική και κοινωνική επίδρασή της. Ο Οργανισμός είχε «αποτύπωμα» προστιθέμενης αξίας 352 εκατ. στην ελληνική οικονομία (0,19% του ΑΕΠ) κατά το 2018, καταβολές σε φόρους 114 εκατ. ευρώ (0,15% των φορολογικών εσόδων του κράτους) και συνεισφορά 4.655 θέσεων εργασίας στην απασχόληση, με την υποστήριξη τριών θέσεων εργασίας στην ευρύτερη αγορά για κάθε θέση εργασίας στις εταιρείες του Ομίλου.

Η ICAP, που έχει θεσμοθετήσει τα βραβεία «True Leaders», είναι η μοναδική αναγνωρισμένη εταιρεία ως Credit Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την αντίστοιχη ευρωπαϊκή αρμόδια αρχή (ESMA – European Securities and Markets Authority). Από το 2011, αναδεικνύει ετησίως όλες τις επιχειρήσεις που ηγούνται της αγοράς και ικανοποιούν τα αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία θέτει ο θεσμός χωρίς να παρεμβάλλεται η υποκειμενική επιρροή-γνώμη κάποιας επιτροπής ή ψηφοφορίας. Η εκδήλωση των βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, με παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας. Εκ μέρους της INTERAMERICAN Ζωής, το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων του Ομίλου.

Ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων του Ομίλου INTERAMERICAN, παραλαμβάνει τη διάκριση από τον Κωνσταντίνο Μπίτσιο, εκτελεστικό αντιπρόεδρο του ΣΕΒ