Σε ένα κόσμο με ταχύτατους ρυθμούς της καθημερινότητας και πολλαπλών δυνατοτήτων προσωπικής εξέλιξης του ατόμου, όπου όμως το στρες πρωτοστατεί, αναδεικνύεται η ανάγκη της ενασχόλησης με τον άνθρωπο ως «Όλον».

Το Κέντρο Ολιστικής Υγείας είναι ένα νεοσύστατο τμήμα του Metropolitan General που στελεχώνεται από μια επιστημονική ομάδα, καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελούμενη από Παθολόγο, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και Ψυχολόγο.

Η ιδέα της Ολιστικής Ιατρικής υπάρχει από την αρχαιότητα. Στην Αρχαία Ελλάδα, στα Ασκληπιεία, ο ασθενής αντιμετωπιζόταν ως σύνολο πολλαπλών εκφάνσεων -Σώμα, Πνεύμα, Συναίσθημα- και η θεραπεία που προτεινόταν για κάθε νόσημα περιελάμβανε την άσκηση, τη διατροφή και τη ψυχική εκγύμναση.

Επειδή, πολύ συχνά, λανθασμένα η Ολιστική Υγεία ταυτίζεται με την εναλλακτική ιατρική, θα πρέπει να σημειωθεί πως στο Metropolitan General η προσέγγιση γίνεται βασιζόμενη στους κανόνες και τις πρακτικές της δυτικού τύπου ιατρικής και όχι σε μοντέλα εναλλακτικής προσέγγισης και θεραπείας.

Οι αρχές της λειτουργίας της ομάδας βασίζονται στην ολιστική προσέγγιση της Υγείας. Ως προγύμναση υγείας ορίζεται η προσωπική ανάπτυξη του ατόμου με τη βοήθεια τεχνικών που προτείνονται από τους ειδικούς της ομάδας. Βασικός σκοπός είναι η ενθάρρυνση και στήριξη των ενδιαφερομένων στην επίτευξη αλλαγών στη συμπεριφορά και στη μείωση των κινδύνων για την υγεία τους.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου αφορούν όσους ήδη νοσούν ή όσους ενδιαφέρονται προληπτικά να τροποποιήσουν τη ροή της καθημερινότητας τους. Η ομάδα στηρίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ συμβούλων, δηλαδή των ειδικών που έχουν το ρόλο του καθοδηγητή και συμβουλευομένων. Στόχος είναι η χάραξη προσωπικής πορείας με βάση τη συμβουλή και την αποφυγή επιβολής.

Τα στελέχη της επιστημονικής ομάδας είναι ο κ. Καραφυλλίδης Ευμένης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, η κ. Καλατζοπούλου Γαρυφαλιά, Ειδικός Παθολόγος και η κ. Παπαδάκη Μαρία, Ψυχολόγος.

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου σας περιμένει να σας υποδεχτεί και να ξεκινήσει μαζί σας αυτό το ταξίδι (Τηλ. επικοινωνίας: 210 650 2000).