Κατερίνα Φάκα

H Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας πραγματοποιούν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο «Φάρο» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ημερίδα με Έλληνες και ξένους ομιλητές επιστήμονες του χώρου της Υγείας, γιατρούς, εκπροσώπους του ΕΟΦ, εκπροσώπους ασθενών και άλλους, προκειμένου να φωτιστούν πτυχές του νέου θεραπευτικού παράγοντα.

Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό ενώ θα μιλήσουν αναισθησιολόγοι από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας. Μεταξύ αυτών, οι κ.κ. Ε. Βραχνού, Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος & Ιατρείου Πόνου, Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος», Ε. Σταυροπούλου, Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος, Γ.Ν. «ΚΑΤ», Ε. Κουρούκλη, Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος, Γ.Ν. Ιπποκράτειο, Γ. Κωνσταντοπούλου, Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος, Υπεύθυνη Ιατρείου Πόνου Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος “Η Σωτηρία”, Ε. Γαρίνη, Aναισθησιολόγος, Επιμελήτρια A’, Αναισθησιολογικό Τμήμα, Γ.Ν. Παίδων Αγία Σοφία, Αθήνα και πολλοί άλλοι.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα όπως, το νομικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο της συνταγογράφησης κανναβινοειδών στην Ελλάδα, οι παθήσεις που επιζητούν θεραπεία με κανναβινοειδή οι ασθενείς καθώς και η προοπτική της χρήσης της ιατρικής κάνναβης στη θεραπεία του χρόνιου πόνου.