Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος στους άνδρες, καθώς σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα ένας άνδρας έχει 17% πιθανότητες να νοσήσει κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Επίσης, αποτελεί την πέμπτη αιτία καρκινικού θανάτου, παγκοσμίως, καθώς ο γενικός πληθυσμός των ανδρών έχει 3% πιθανότητα να πεθάνει από καρκίνο του προστάτη.

Στη μεταστατική νόσο, επιβιώνει λιγότερο από το 1/3 των πασχόντων στην πενταετία, καθώς ο προχωρημένου σταδίου καρκίνος του προστάτη στο 80-90% των περιπτώσεων δίνει μεταστάσεις πέραν του προστατικού αδένα.

Χάρη στην πρόοδο της Επιστήμης, η έγκαιρη διάγνωση και η βέλτιστη αντιμετώπιση είναι εφικτή αρκεί κάθε άνδρας να είναι ευαισθητοποιημένος για τη νόσο.

Το ygeiamou.gr φιλοξενεί τον κ. Ευάγγελο Μπουρνάκη, Παθολόγο-Ογκολόγο στο Νοσοκομείο Metropolitan General, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 13:00 μ.μ. σε μια live συζήτηση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Ρωτήστε τον κ. Μπουρνάκη ό,τι θέλετε να μάθετε για τη νόσο.

Στείλτε την ερώτησή σας στο info@ygeiamou.gr και δείτε την απάντηση την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ή υποβάλετε το ερώτημά σας κατά τη διάρκεια του live chat μέσω Facebook κάνοντας Like σε Ygeiamou.gr & protothema.gr.