Ο Δημήτρης Λινός,  καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) είναι από τους κορυφαίους διεθνώς χειρουργούς στους ενδοκρινείς αδένες έχοντας διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων και άλλων επιστημονικών εταιρειών. Χαίρει της εκτίμησης και αποδοχής της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, αλλά και των ασθενών του.

Πολυγραφότατος, έχοντας δημοσιεύσει πάνω από 150 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, ελληνικά και ξενόγλωσσα συγγράμματα στη Λαπαροσκοπική και Ενδοκρινική Χειρουργική και κεφάλαια σε πολλά διεθνή συγγράμματα Χειρουργικής, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, στις 19:00 μ.μ., «συστήνεται» στο ελληνικό κοινό μέσα από ένα διαφορετικό βιβλίο.

Στη μεγάλη αίθουσα του κεντρικού κτηρίου του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα), στην εκδήλωση που θα συντονίσει ο συγγραφέας Θανάσης Θ. Νιάρχος, ο Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου (πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών), ο Αχιλλέας Γραβάνης (καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης), ο Γεώργιος Χρούσος (ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ) και ο Ανδρέας Καρταπάνης (διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου «Υγεία»), θα μιλήσουν για το νέο βιβλίο του Δημήτρη Λινού που τιτλοφορείται «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό», και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό σύγγραμα, αλλά ένα βιβλίο γραμμένο από καρδιάς με εφαλτήριο τη δύσκολη αλλά επιτυχημένη πορεία του συγγραφέα στην Ιατρική, με στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά να λάβουν συνειδητά την απόφαση να γίνουν γιατροί.

Ο Δημήτρης Λινός μέσα από το βιβλίο αυτό σκιαγραφεί το πλαίσιο της ενασχόλησης με την Ιατρική επιστήμη, μέσα από την δική του πορεία, με στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά να λάβουν συνειδητά την απόφαση να γίνουν γιατροί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης, Καθηγητής στην έδρα C. F. Rehnborg Πρόληψης Νοσημάτων, Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων, και Στατιστικής Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, στο πρόλογο του βιβλίου: «Δεν ξέρω αν υπάρχει η τέλεια συνταγή για το πώς να δημιουργηθεί ένας τέτοιος άριστος γιατρός. Είναι επίσης πιθανόν ότι ο κάθε άριστος γιατρός θα είναι διαφορετικός από κάποιον άλλον που θα διαθέτει εξίσου ποιοτικά γνωσιακά και ηθικά χαρακτηριστικά. Ο φίλος και συνάδελφος Δημήτρης Λινός δίνει τη δική του προσωπική συνταγή και αξίζει να διαβαστεί».

Το ygeiamou.gr εξασφάλισε και σας παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα επιλεγμένα αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Δημήτρη Λινού «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Διαβάστε επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα