Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη διοργανώνει επιστημονική ημερίδα για διαιτολόγους – διατροφολόγους, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης. Ένα σύγχρονο πρόβλημα υγείας» στη Θεσσαλονίκη στις 26 Ιανουαρίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του ΑΠΘ.

Σκοπός της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα οποία θα αναφέρονται στις επί μέρους εξειδικεύσεις τους. Για τον σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις, εκ των οποίων η μία θα είναι εστιασμένη σε θέματα Νοσηλευτικής και η άλλη σε θέματα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας.

Η επιστημονική εκδήλωση για το νοσηλευτικό προσωπικό περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, εκπαίδευση σε συσκευές μέτρησης σακχάρου, καθώς επίσης και σε συσκευές χορήγησης ινσουλίνης και ενέσιμης αντιδιαβητικής θεραπείας (GLP-1), ενώ θα συζητηθούν θέματα δεοντολογίας και ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στο σεμινάριο για τους διαιτολόγους – διατροφολόγους θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για όλα τα θέματα διατροφής, τα οποία αφορούν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Όπως έχει διαπιστωθεί σε πολλές μακροχρόνιες μελέτες, ο τρόπος διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη, κατά συνέπεια έχει πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση όλου του πληθυσμού σχετικά με αυτό.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αναμένεται να πάρει διαστάσεις επιδημίας και η σωστή ενημέρωση και αντιμετώπιση πρέπει να είναι από τις κύριες προτεραιότητες όλων των ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με τμήματα του ΑΤΕΙΘ Διατροφής – Διαιτολογίας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσοκομειακών Διαιτολόγων (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.Δ.) και τελεί υπό την Αιγίδα της Ε.Ν.Ε.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το: https://www.livemedia.gr/nos19
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: www.medevents.gr/congress/nos19