Από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος, στην Αθήνα, το 75ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.).

Το φετινό συνέδριο σηματοδοτεί την συνέχιση της σημαντικής επιστημονικής πορείας που έχει παρουσιάσει για περισσότερα από 70 χρόνια η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. και περισσότερο από ένα αιώνα κοινωνικής προσφοράς της σύγχρονης Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ., καθηγητής Ορθοπαιδικής Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος, ανέφερε ότι, με στόχο τη διοργάνωση ενός Συνεδρίου υψηλού επιστημονικού επιπέδου, προσκλήθηκαν και τιμούν με την παρουσία τους διακεκριμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο επιστημονικό πρόγραμμα, στην κατάρτιση του οποίου είχε σημαντική συμμετοχή και το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (Κ.Ε.Ο.Χ), έχει συμπεριληφθεί σημαντικός αριθμός διαλέξεων, αντιπαραθέσεων και συμποσίων. Ιδιαίτερα, δε, δίνεται βήμα στους νέους και νέες συναδέλφους.

Όλα τα εξειδικευμένα τμήματα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) διοργανώνουν στρογγυλές επιστημονικές τράπεζες με εξειδικευμένα θέματα του γνωστικού τους αντικειμένου.

Τιμητική είναι η ενεργός συμμετοχή διεθνών επιστημονικών εταιρειών όπως SICOT, EFORT, ISOLS, EMSOS, EUROPEAN HIP SOCIETY, EUROPEAN KNEE SOCIETY καθώς και Ελληνικών Επιστημονικών Εταιρειών όπως η Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας – Θράκης (Ο.ΤΕ.ΜΑ.Θ.), η Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος & Αθλητικών Κακώσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΥΛΗΣ», η Ελληνική Εταιρεία Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής (Ε.Ε.Ε.Μ), η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου (Ε.Ε.Χ.Χ.A.A.) και ο Σύλλογος Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών της Γερμανίας.

Επίσης, συμμετέχουν εκπρόσωποι διεθνών επιστημονικών περιοδικών όπως το Journal of Bone & Joint Surgery (JBJS), το European Journal of Orthopaedic Surgery & Traumatology (EJOST), το Orthopedics και το International Orthopaedics.

Στο φετινό συνέδριο δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη αντιμετώπιση των μυοσκελετικών όγκων σε παιδιά και ενήλικες, με νέες χειρουργικές τεχνικές διάσωσης των μελών καθώς και στην αντιμετώπιση συνθέτων ορθοπαιδικών προβλημάτων, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση μεταλλικών εμφυτευμάτων, η ρομποτική χειρουργική και η πλοήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη στην ορθοπαιδική.

Ιστοσελίδα συνεδρίου: https://www.eexot2019.gr/