Στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Grand Serai θα πραγματοποιηθεί, η Πανελλήνια Ενημερωτική Εκδήλωση για την Θαλασσαιμία, στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2019. Η εκδήλωση αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) αφού συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Φέτος φιλοξενείται στη πόλη των Ιωαννίνων και πραγματοποιείται με τη σημαντική πρωτοβουλία και συνεργασία του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνάει τους 500 σύμφωνα με τα στοιχεία των προεγγραφών.

Η διοργάνωση φέρει την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, στις 16.00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στη 13.00. Η Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, στο ξενοδοχείο Grand Serai με την ενδιαφέρουσα ομιλία της Συντονίστριας-Διευθύντριας του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης, κ. Ε. Χασαποπούλου, με θέμα «Γιατρός σε Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας – Γολγοθάς ή ευλογία;»

Διακεκριμένοι και έμπειροι Έλληνες ομιλητές από Πανεπιστημιακά και Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα νεότερα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα στο τομέα της Θαλασσαιμίας και της Δρεπανοκκυταρικής Νόσου. Βασικός στόχος του επιστημονικού προγράμματος είναι η Εκπαίδευση και η Ενημέρωση των πασχόντων σε θέματα της νόσου και η άμεση επικοινωνία τους με τους θεράποντες ιατρούς για θέματα που τους απασχολούν. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρόγραμμα έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των πασχόντων και των θεραπόντων ιατρών για σημαντικά ιατρικά θέματα της νόσου.

Στο επίκεντρο των ενδιαφερουσών ομιλιών θα τεθούν θέματα όπως: Καρδιολογικές επιπλοκές, Ενδοκρινολογικά Θέματα – Κύηση στις Αιμοσφαιρινοπάθειες, Γονιδιακή θεραπεία, Παρακολούθηση χρόνιων επιπλοκών, Εμβολιασμοί, Αποσιδήρωση και νέα φάρμακα στη Θαλασσαιμία, Αιμοδοσία, Ιατρικές Αντιπαραθέσεις σε θέματα Αγωγής και άλλα θεσμικά θέματα.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στη ιστοσελίδα: www.thalassaemia2019.gr

«Προσκαλούμε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου και να προβούν στην ηλεκτρονική εγγραφή τους διασφαλίζοντας τη δωρεάν συμμετοχή τους στο συνέδριο».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Οργανωτικό Συντονιστικό Γραφείο: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΕ/CONFERRE SΑ, Τηλέφωνο: +30 26510 68610, Φαξ: +30 26510 68611, Email: info@conferre.gr, Website: www.conferre.gr