Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί παγκοσμίως την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο, συγκαταλέγεται δε στις πρώτες δέκα αιτίες θανάτου. Ωστόσο, οι τρέχουσες θεραπευτικές εξελίξεις δίνουν έναν τόνο συγκρατημένης αισιοδοξίας για το μέλλον και οριοθετούν ένα σημείο – καμπή στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Στοχεύουσες θεραπείες, ανοσοθεραπεία, εδραίωση του ρόλου του ογκολογικού συμβουλίου, σύγχρονες τεχνικές υπερεκλεκτικής ακτινοθεραπείας, προγράμματα πρώιμης διάγνωσης με χρήση αξονικής τομογραφίας χαμηλής δόσης είναι παρεμβάσεις που φαίνεται ότι αυξάνουν στατιστικά σημαντικά την επιβίωση των ασθενών.

Στο πλαίσιο των θετικών αυτών εξελίξεων σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα, η Πνευμονολογική Κλινική του ΑΠΘ και το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας θα πραγματοποιήσουν μια μουσική βραδιά στον προαύλιο χώρο του ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» με το συγκρότημα των «Χειμερινών Κολυμβητών» στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20.30, στην εγκαταλελειμμένη πτέρυγα – χώρος εκδηλώσεων στο Πέτρινο Κτίριο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν γιατροί, ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα σχετικά με τον τρόπο που βίωσαν τη νόσο από τη διάγνωση μέχρι και τη θεραπεία ενώ θα υπάρξει και εμβόλιμη απαγγελία ποιημάτων.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπάρξει όσμωση πληροφόρησης, να ενισχυθούν οι δεσμοί αλληλεγγύης και κατανόησης μεταξύ ασθενών, επαγγελματιών της υγείας και φροντιστών και να διαχυθεί το μήνυμα αισιοδοξίας που επικρατεί πλέον στην ιατρική κοινότητα σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.