Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες σε μια πρωτοποριακή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, η οποία εφαρμόζει ψυχαναλυτικές – ψυχοδυναμικές θεωρίες και χρησιμοποιεί σαν θεραπευτικό μέσο την εκφραστική κίνηση του σώματος. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους του χώρου της ψυχικής υγείας, της κίνησης, του χορού, της ειδικής αγωγής και της ειδικής φυσικής αγωγής. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος, καθώς και ανάλυση συνεδριών  που θα προβληθούν σε βίντεο.

Εισηγητής  είναι ο Δημήτρης Ζάχος, Μ.Α., είναι ψυχαναλυτής, οικογενειακός θεραπευτής και ψυχοθεραπευτής μέσω της κίνησης – χορού. Είναι κάτοχος Masters από το LabanCentre και το CityUniversity του Λονδίνου στην ψυχοθεραπεία μέσω της κίνησης και του χορού (DanceMovementPsychotherapy) και απόφοιτος του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, Αθήνα. Είναι επισκέπτης λέκτορας στο UniversityofDerby της Αγγλίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα DanceMovementPsychotherapy, στο πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ArtsTherapies,  μέλος του διδακτικού προσωπικού του InspireesInstituteforCreativeArtsTherapy της Κίνας, του μεταπτυχιακού εκπαιδευτικού προγράμματος CPD trainingprogrammeforpsychologistsinDanceMovementPsychotherapy στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, του ινστιτούτου «FriendsPlay» για άτομα με σύνδρομο  Asperger στο Παρίσι και διδάσκων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών με αντικείμενο την ομαδική ανάλυση. Είναι επόπτης σε χοροθεραπευτές, και γενικότερα σε θεραπευτές μέσω τεχνών ή ψυχοθεραπευτών που ενδιαφέρονται να εντάξουν κάποια στοιχεία της χοροθεραπείας στην θεραπευτική τους πρακτική. Επίσης, είναι τακτικό μέλος της GroupAnalyticSociety, UK, και ιδρυτικό και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει με αποστολή ενός σύντομου βιογραφικού μέχρι την Πέμπτη 27/6 στο email: info@galinos-psy.gr. Η  επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει αυτού.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50€ και 35€ για φοιτητές/εκπαιδευόμενους

Περισσότερες Πληροφορίες για το σεμινάριο και τη χοροθεραπεία θα βρείτε εδώ.