Από 1ης Ιανουαρίου 2019 καταργήθηκε ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών των Δημοσίων Νοσοκομείων εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως αναφέρεται και στην υπ’ αριθ. 2/90725/0026/10-12-2018 Εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Οι αρμόδιες νοσοκομειακές υπηρεσίες καθίστανται αποκλειστικά υπεύθυνες για τον έλεγχο, εκκαθάριση και ενταλματοποίηση των δαπανών τους, υποκείμενες σε κατασταλτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στα στελέχη των νοσοκομείων, κυρίως λόγω έλλειψης εμπεριστατωμένης πληροφόρησης.

Στο πλαίσιο του επιστημονικού και επιμορφωτικού έργου της, η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) διοργανώνει σχετικό Σεμινάριο, με την ευγενική φιλοξενία του Ινστιτούτου Παστέρ.

Το Σεμινάριο με τίτλο «Κατάργηση Προληπτικού Ελέγχου: Η Δημοσιονομική Αυτοτέλεια» θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ (Βασ. Σοφίας 127, Αθήνα) την Τρίτη, 22.01.2019 και ώρα 15:30.

Θα υπάρξουν αρχικά δύο εισηγήσεις, από εξειδικευμένους ομιλητές, ως εξής:

  • Άννα Λιγωμένου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου
    «Η Θετική Έκβαση των Ελέγχων υπό το Φως του Management»
  • Βασιλική Τσιαντή, Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου
    «Ο Κατασταλτικός Έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου»

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί εκτενής συζήτηση μεταξύ των παριστάμενων νοσοκομειακών στελεχών, των εισηγητριών και άλλων εμπειρογνωμόνων, με σκοπό να λυθούν απορίες και να δοθούν οδηγίες καλής πρακτικής.

Το σεμινάριο αφορά Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές, Διοικητικούς Διευθυντές, Προϊσταμένους Οικονομικών Υπηρεσιών, Τμημάτων και Γραφείων και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί ηλεκτρονικά προσωποποιημένο Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019 της ΕΕΜΥΥ.