Η 20η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας (World GO Day). Για τρίτη χρονιά φέτος, ασθενείς μαζί με επαγγελματίες και αυθεντίες του ιατρικού χώρου, σε πάνω από 25 χώρες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν στο επίκεντρο τα διάφορα είδη γυναικολογικού καρκίνου.

Πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες διαγιγνώσκονται με αυτού του είδους τον καρκίνο. Όμως η λύση υπάρχει και δεν είναι μόνο μία. Όλα ξεκινούν από την επικοινωνία και αυτό είναι το βασικό μήνυμα για φέτος: #GOforcommunication.

Στο πλαίσιο της δράσης για την ενημέρωση γύρω από τα είδη γυναικολογικού καρκίνου στη χώρα μας, o Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετέχουν στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και καλούν τις γυναίκες στην Ελλάδα στη δράση «GOfor». Ο απώτερος στόχος είναι μέσα από διαφορετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί να επηρεάσουν το μέλλον για έναν κόσμο με ενημερωμένες γυναίκες που μεριμνούν για την υγεία τους!

Οι φετινές δράσεις στη χώρα μας έχουν 3 πυλώνες:

  • Ο πρώτος πυλώνας αφορά τη δράση. Και φέτος διοργανώνεται ένας αγώνας μπάσκετ με moto «Βάλε ένα καλάθι για την γυναίκα της ζωής σου»,#GOforaction. Προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους ενώνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν έναν «αγώνα ζωής» υποστηρίζοντας το έργο μας. Ο αγώνας μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 στο κλειστό γήπεδο του ΜΕΤΣ (Μάρκου Μουσούρου 70, Αθήνα). Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης με COVID19 και έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
  • Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την ενημέρωση και θα υλοποιηθεί μέσα από μία σειρά βίντεο με συζητήσεις ασθενών με γιατρούς πάνω σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις γυναίκες που νοσούν αλλά και για τους τρόπους πρόληψης. Τα video θα κοινοποιούνται στα social media του «Κ.Ε.Φ.Ι.» και της «Εριφύλης» για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο, #GOforinformation.
  • Και τέλος, ο τρίτος πυλώνας αφορά τη διάδοση του μηνύματος για τον γυναικολογικό καρκίνο μέσα από τα social media. Στις 20 Σεπτεμβρίου, «χρωματίζουμε τα social media» μωβ, το χρώμα όλων των γυναικολογικών καρκίνων. Μοιραστείτε μία φωτογραφία σας με τα χείλη σας και τα νύχια σας βαμμένα μωβ δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο το «παρών» σε κάτι που μας αφορά όλους!

Ο γυναικολογικός καρκίνος δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Τόλμα να ρωτήσεις!

Οι δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικολογικής Ογκολογίας τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Συμμαχίας για τον HPV, της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας για τον HPV, της Ένωσης Ασθενών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.