Τιμώντας παγκοσμίως τον μήνα ευαισθητοποίησης και προστασίας από τον καρκίνο του δέρματος και του μελανώματος, το Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο – Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργούν ασπίδα προστασίας για τους δημότες της πόλης , με το σύνθημα «Βάζουμε Τελεία στο Μελάνωμα».

Μάλιστα η πλατφόρμα (www.thessaloniki.gr) για τα επιπλέον 350 ραντεβού που δόθηκαν χθες έκλεισε για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες .

Ο αριθμός των περιστατικών καρκίνων του δέρματος έχει αυξηθεί ραγδαία σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Στην Ευρώπη, περίπου 1 στους 100 ανθρώπους θα αναπτύξει μελάνωμα κάποια στιγμή στη ζωή του, ενώ μόνο στη χώρα μας καταγράφονται περίπου 30.000 περιστατικά καρκίνων του δέρματος το χρόνο από τα οποία 1.500 είναι άνθρωποι που εμφανίζουν μελάνωμα.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που προέκυψαν από τα ραντεβού της Τετάρτης. Από το σύνολο των 130 ατόμων που εξετάστηκαν, εντοπίστηκαν 4 περιπτώσεις ύποπτων δερματικών όγκων η διαχείριση των οποίων δρομολογήθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων. Τέλος, σε 10 περιπτώσεις θεωρήθηκε απαραίτητη η διενέργεια ψηφιακής απεικόνισης η οποία επίσης δρομολογήθηκε.

Επίσης, εντοπίστηκαν 25 άτομα με εκτεταμένες αλλοιώσεις από αθροιστική υπερέκθεση, οι οποίοι ενημερώθηκαν ως προς τη συχνότητα και τον τρόπο παρακολούθησης τους, αλλά και τις ιδιαίτερες προφυλάξεις που τους αφορούν.

Ο προληπτικός έλεγχος των κλεισμένων ραντεβού θα παρέχεται δωρεάν έως και τις 16 Ιουλίου στο χώρο του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης. Διεύθυνση: Δελφών 124 (είσοδος από την οδό Ψυχάρη, λόγω έργων του Μετρό)

Τηλ. πληροφοριών : 2313-308.800