Με την παρουσία Ελλήνων και ξένων επιστημόνων θα διεξαχθεί το 25ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας «Ξετυλίγοντας τον μίτο της Αριάδνης… για κάθε ασθενή μας», που διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολογίας Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας, το Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος και τον Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας.

Το Συνέδριο το οποίο, τελεί υπό την αιγίδα της European Society of Medical Oncology (ESMO), ανοίγει τις πύλες του, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, στην Αθήνα.

Το φετινό συνέδριο πλαισιώνουν περίπου 250 διακεκριμένοι ομιλητές και πρόεδροι, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ένα γόνιμο διάλογο αναφορικά με τις εξελίξεις στην Oγκολογία στην εποχή της τεχνολογίας. Όπως προαναγγέλλει και ο ευρηματικός τίτλος του συνεδρίου «Ξετυλίγοντας τον μίτο της Αριάδνης… για κάθε ασθενή μας», οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να «ξετυλίξουν» και να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά μονοπάτια της νόσου, αποσκοπώντας στο μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα με στόχο, να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής των ασθενών αλλά και να τους εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Αναφερόμενος στο συνέδριο, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Νικόλαος Τσουκαλάς, MD, MSc, PhD, Παθολόγος-Ογκολόγος, MSc Βιοπληροφορική, Υπεύθυνος, Ογκολογικό Τμήμα, Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (417 ΝΙΜΤΣ) επεσήμανε ότι: «Κατά τη διάρκεια του 25ου Ελληνικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας (25ο ΕΣΚΟ) “Ξετυλίγοντας τον μίτο της Αριάδνης… για κάθε ασθενή μας”, θα περιδιαβούμε τα περίπλοκα και δαιδαλώδη μονοπάτια της σύγχρονης Ογκολογίας, ιχνηλατώντας τις καλύτερες εναλλακτικές διεξόδους από τον λαβύρινθο του καρκίνου. Πυξίδα στο ταξίδι αυτό θα είναι οι αρχές της εξατομικευμένης ιατρικής (personalized medicine), καθώς και της ιατρικής ακριβείας (precision medicine), στις οποίες θα πρέπει να βασίζεται η σύγχρονη Κλινική Ογκολογία».