Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), το έμπειρο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό της ομάδας των ΚΙΜ θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στο ακριτικό Καστελλόριζο, πραγματοποιώντας από το 2014 την 4η αποστολή στο νησί των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας.

Η ομάδα των ΚΙΜ θα πλαισιώνεται από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Οφθαλμιάτρου και του Παιδίατρου. Την Παρασκευή 9 Απριλίου, 15:00-17:00, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Απριλίου, 09:00-17:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:

  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς – holter ρυθμού
  • Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – βυθοσκόπηση
  • Παιδιατρική εξέταση – Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης.

Επισημαίνεται ότι όλη η ομάδα των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχει λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 ογδόντα πέντε (85) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.