Η ενημερωτική εκστρατεία #happyBREATHday, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.), θα προβάλει μέσω της σελίδας της στο Facebook την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12.00 μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση με διακεκριμένους πνευμονολόγους, που θα απαντήσουν στα πιο δημοφιλή ερωτήματα σχετικά με τη νόσο και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Η πρωτοβουλία αυτή με θέμα «Ενημερώνομαι, δρω, ζω καλύτερα με τη Χ.Α.Π.», γιορτάζει έναν χρόνο επιτυχημένων δράσεων της καμπάνιας #happyBREATHday, που υλοποιείται από τη φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas Α.Ε.Β.Ε., υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.), για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με αυτή τη σοβαρή νόσο και τις επιπτώσεις της στη ζωή των ασθενών, ανά τα χρόνια.

Γνώμονας όλων των δράσεων είναι η ανάσα, που αυτή την περίοδο καταλαβαίνουμε περισσότερο από ποτέ την αξία της και βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της σημασίας της ενημέρωσης, της πρόληψης και της συνεχούς επαφής με τον πνευμονολόγο, προκειμένου οι ασθενείς με Χ.Α.Π. να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο κ. Στέλιος Λουκίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε), η κα. Αφροδίτη Μπούτου, Πνευμονολόγος -Επιμελήτρια Β’ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και ο κ. Ελευθέριος Βρουβάκης, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής «Ανάσα» στο Metropolitan Hospital, ενώ τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος κα. Σοφία Νέτα.

Στα θέματα, που θα αναλυθούν, περιλαμβάνονται οι παράγοντες κινδύνου, τα κύρια συμπτώματα και οι τρόποι διάγνωσης της Χ.Α.Π., συμβουλές για τη διαχείριση της νόσου από τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, καθώς και η πρόγνωση της εξέλιξης της νόσου βάσει των τελευταίων εξελίξεων στην επιστημονική έρευνα.