Επόμενος σταθμός για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) είναι τα Ψαρά.

Το όραμα των ΚΙΜ είναι να προσφέρουν σε αυτούς τους 400 κατοίκους δωρεάν υπηρεσίες υγείας, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική διαχείριση των χρόνιων παθήσεων, καθώς και η υποστήριξη του αγροτικού ιατρού στον εκάστοτε προορισμό. Ως εκ τούτου, προγραμματίζονται αποστολές επανελέγχου με μικρότερη ομάδα, βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως του καρδιολόγου και του οφθαλμίατρου, και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής – δράσης, ώστε να εξασφαλιστεί μια συνεχή παρακολούθηση των εξεταζόμενων, αξιολόγηση των παρεμβάσεων από προηγούμενη αποστολή καθώς και ενίσχυση των δεσμών με την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά και την τελευταία επίσκεψη τον Ιανουάριο του 2020, οι ΚΙΜ θα βρεθούν στο νησί των Ψαρών το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 11.00πμ – 17.00μμ και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 09.00πμ – 11.00πμ έχοντας στη διάθεσή τους υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό προκειμένου να προσφέρουν δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13.00 – 16.00 καθημερινές).

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εβδομήντα εννέα (79) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.