Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου 2020, με κεντρικό μήνυμα «Σήκω, Πάλεψε, Προχώρα» αναδεικνύει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες που παρέχονται στους εξαρτημένους για απεξάρτηση, καθώς και την υιοθέτηση ενός πιο λειτουργικού τρόπου ζωής. Ο ΟΚΑΝΑ υποστηρίζει ενεργά την επιλογή και την προσπάθεια του εξαρτημένου να απαλλαγεί από τον εθισμό του και συνδράμει με τις υπηρεσίες του στην απόφασή του για μετάβαση από το αδιέξοδο των ναρκωτικών, στη διεκδίκηση της ζωής.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, ο Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων (Σ.Φ.Ε.Α.) του ΟΚΑΝΑ θα τοποθετήσει περίπτερο ενημέρωσης στη διασταύρωση των οδών Μασσαλίας και Ακαδημίας, από τις 10:00 έως τις 14:00 την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και θα πραγματοποιήσει δράση πληροφόρησης και ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις. Στον πεζόδρομο θα διανεμηθεί υγειονομικό υλικό ασφαλούς χρήσης, έντυπο ενημερωτικό υλικό και πρόχειρο φαγητό (σνακ) για όσους το έχουν ανάγκη, ενώ θα μοιραστούν γάντια και μάσκες ως μέσα ατομικής προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19.

Στην εκδήλωση θα βρίσκονται και οι ομάδες streetwork του Οργανισμού, προκειμένου να παράσχουν πληροφορίες στους παρευρισκομένους αναφορικά με την ασφαλέστερη χρήση, το ασφαλές σεξ και την πρόληψη μετάδοσης των HIV και HCV.

 

close icon

VIDEO: YGEIAMOU