Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την ασφάλεια των παιδιών και των εφήβων κατά την τρέχουσα, ιδιαίτερη περίοδο που διανύει ο πλανήτης και η χώρα μας, αυτή της πανδημίας, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για τη στρατηγικές της αναπτυξιακής και εφηβικής υγείας. Συμμετέχουν επίσης τα δίκτυα του ΟΚΑΝΑ και του προγράμματος «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς» της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.).

Πρόκειται για μία συζήτηση που αφορά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι εκείνοι που πρωτίστως διαχειρίζονται τις αγωνίες, τους προβληματισμούς αλλά και τις αντιδράσεις των παιδιών και των εφήβων αυτό το διάστημα.

Παιδιά και έφηβοι στις μέρες του #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ : ενημέρωση για την πανδημία COVID 19

 

Έξι καταξιωμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη σωματική και ψυχική υγεία των νεότερων μελών των οικογενειών καλύπτοντας όλη τη γκάμα των θεμάτων της κρίσιμης αυτής ηλικιακής περιόδου αλλά και της πανδημίας.

Ειδικότερα, η κυρία Ντορίνα Σιαλβέρα, Κλινικός Διαιτολόγος στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων θα αναπτύξει το θέμα «Διατροφικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες: «Θωρακίζοντας τον οργανισμό μας κατά την περίοδο #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ». Στο θέμα θα κάνει παρέμβαση η κυρία Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Θεραπευτικής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η κυρία Έφη Μπάρλου, Παιδοψυχίατρος –Επιστ. Συνεργάτις του μεταπτυχιακού προγράμματος θα μιλήσει για τα «Παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες (χρόνια προβλήματα υγείας, διαταραχές/δυσκολίες, αναπηρίες) κατά την περίοδο #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ», ενώ σχολιασμό θα κάνει ο κ. Κων/νος Λολίτσας,Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής – Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Μελετών Ερευνών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η κυρία Άρτεμις Τσίτσικα, Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Αθηνών, Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα αναπτύξει το θέμα του εμβολιασμού κατά την περίοδο της πανδημίας, στο οποίο θα συμμετέχει και κυρία Μαρίζα Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας, Διευθύντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ίδιου παιδιατρικού νοσοκομείου.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι κ.κ. Γεώργιος Κόσυβας, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής και Κων/νος Κοκκώλης, Αναπληρωτής Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες ζωντανής μετάδοσης στο Youtube την Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρες 18:30-20:00

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την ενημερωτική συνάντηση ζωντανά μπορούν να πληκτρολογήσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση, https://youtu.be/PYcE3a72IqI, σε ένα φυλλομετρητή, δηλαδή, ένα πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Πακέτο 24 δισ. για στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας

Σταϊκούρας: Σχέδιο 4 φάσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας – Δείτε live τις δηλώσεις

Βουλή: Με 175 «ναι» ο Παπαγγελόπουλος ελέγχεται και για σύσταση συμμορίας – δωροληψία