Η διατροφή είναι το ίδιο σημαντική με την αναπνοή, την άσκηση, τον ύπνο. Είναι η βάση για μια ζωή με υγεία και ευεξία. Το αγαθό όμως αυτό συμπιέζεται μέσα στην καθημερινότητα και στις χιλιάδες απαιτήσεις της. Ας πάρουμε για παράδειγμα το κυριακάτικο τραπέζι, που συνενώνει κάθε εβδομάδα την ελληνική οικογένεια και βαθαίνει τη σχέση της. Το κυριακάτικο τραπέζι είναι στιγμή ιερή και παραδοσιακά συνοδεύεται με μαμαδίστικες συνταγές που συμβολίζουν τη γεύση, την άνεση, τη θαλπωρή, τη νοσταλγία, αλλά αρκετές φορές και τις πολλές θερμίδες, με τους πολλούς υδατάνθρακες που συνήθως περιέχουν. Σε αυτό ακριβώς το ζήτημα «απαντούν» με τις προτάσεις τους ο Χριστόφορος Πέσκιας και η διαιτολόγος – διατροφολόγος Βασιλική Πυρογιάννη, που συνεργάζονται για ένα μαγικό αποτέλεσμα. Τα μυστικά του γνωστού σεφ μεταμορφώνουν τις κλασικές συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι, ενώ αρώματα, γεύσεις και συνδυασμοί ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της διατροφικής τους αξίας. Παράλληλα, οι κλασικές γεύσεις προετοιμάζονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ενώ παραμένουν υγιεινές.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της νέας σειράς (webseries) «Υγεία με Γεύση» της Interamerican που με ευχάριστο και άκρως πληροφοριακό τρόπο μας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να ζούμε καλύτερα και να αφιερώσουμε στη διατροφή τη σημασία που της αρμόζει. Στο 1o επεισόδιο, λοιπόν, της σειράς «Υγεία με γεύση» από την INTERAMERICAN θα ανακαλύψετε τρεις μοναδικές συνταγές για το Κυριακάτικο τραπέζι: Το κοτόπουλο φούρνου μαγειρεμένο αλλιώς και με μία δροσερή σως γιαουρτιού. Το ψάρι ψημένο στο αλάτι, με μία διαφορετική σος λαδολέμονου και τέλος μια εντυπωσιακή, πολύχρωμη σαλάτα με φρούτα και φιστίκια Αιγίνης.

Παρακολουθείστε εδώ το πρώτο επεισόδιο για το Κυριακάτικο Τραπέζι και θα ανυπομονείτε να ετοιμάσετε και εσείς αυτές τις τρεις συνταγές για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η σειρά «Υγεία με Γεύση» απαρτίζεται από τρία επεισόδια, που αξίζει να παρακολουθήσετε με προσοχή ξανά και ξανά. Συνολικά περιέχουν 9 υγιεινές και νόστιμες συνταγές για το φαγητό στο γραφείο, για το παιδικό πάρτι αλλά και για το κυριακάτικο τραπέζι, πρωτότυπες και πολύ ενδιαφέρουσες μαγειρικές ιδέες που θα θρέψουν τον οργανισμό σας, ενώ παράλληλα θα του προσφέρουν ενέργεια για να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα.

Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από τα παραπάνω πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της INTERAMERICAN. Γιατί όμως στην INTERAMERICAN εστιάζουν με τις δράσεις τους και στο πεδίο της διατροφής; Οι εγκυρότερες ακαδημαϊκές ιατρικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η παχυσαρκία αλλά και οι κακές διατροφικές επιλογές συμβάλλουν στην εμφάνιση ή στην επιτάχυνση της εμφάνισης παθήσεων που υποβιβάζουν την ποιότητα ζωής. Βελτιώνοντας τη διατροφή μας, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων, κερδίζοντας περισσότερη και καλύτερη ζωή. Αυτή είναι και η αποστολή της INTERAMERICAN. Να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα.

Η ουσία της δουλειάς του εμβληματικού οργανισμού δεν έχει αλλάξει από τη πρώτη μέρα της λειτουργίας της, εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια πριν. Με την ασφάλιση να παραμένει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, σήμερα έχει

εστιάσει το ενδιαφέρον της και στην ουσιαστική πρόληψη, που είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Η επέκταση των δραστηριοτήτων της INTERAMERICAN σε τομείς που αγγίζουν την ποιότητα ζωής αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε όλα τα διαθέσιμα επεισόδια της σειράς «Υγεία με Γεύση» και πραγματοποιήστε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας