Ανέκαθεν στη χώρα μας η κουλτούρα της αποταμίευσης ήταν έντονη και κυρίαρχη για πολλές δεκαετίες,  με εξαίρεση την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα, όπου καταγράφηκε μια αλλαγή στον τρόπο ζωής και στη διαχείριση των χρημάτων. Η αποταμίευση ήταν πάντα το μέσο για να επιτευχθεί ένας μεγάλος στόχος στη ζωή, από ένα ταξίδι ζωής στην άλλη άκρη του κόσμου, μέχρι την αγορά ενός σπιτιού ή την εξασφάλιση μιας άνετης ζωής μετά τη συνταξιοδότηση. Η διακράτηση ενός μέρους από τα χρήματα που βγάζει κάποιος σε μηνιαία βάση είναι ουσιαστικά η φιλοσοφία του «για μια ώρα ανάγκης», όπως επίσης και η εξασφάλιση για τις εποχές των «ισχνών αγελάδων», που κάποτε έρχονται και αυτές. Η συζήτηση αυτή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού μετά τις  περικοπές συντάξεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όλοι ανησυχούν για το ύψος της σύνταξης που θα πάρουν, αλλά και το πότε θα την πάρουν, σε ποια ηλικία. Στο ίδιο πλαίσιο, δεν είναι τυχαίο το ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει η δημόσια συζήτηση για την αναδιοργάνωση της επικουρικής ασφάλισης και την αναγκαιότητα ενός συμπληρωματικού εισοδήματος, που θα βοηθήσει τους πολίτες, όταν ολοκληρώνουν τον εργασιακό τους βίο να διατηρούν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Κατά τη γνώμη μας, η λύση για να μην επηρεάζεστε άμεσα από μια ενδεχόμενη μείωση συντάξεων και για να μην ανησυχείτε για τυχόν οικονομικές ανατροπές που μπορεί να έρθουν, είναι ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα αποταμίευσης που θα σας εξασφαλίσει συμπληρωματικό εισόδημα στην τρίτη ηλικία.

Ένα άλλο όνομα για την αποταμίευση
Το Safe Income, το Αποταμιευτικό Πρόγραμμα Εφάπαξ Ασφαλίστρου της Εθνικής Ασφαλιστικής, σας προσφέρει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο ένα κεφάλαιο που έχετε στη διάθεσή σας προτείνοντάς σας ευέλικτες επιλογές, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες σας. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η εγγυημένη παροχή αλλά και η δυνατότητα λήψης της παροχής στη λήξη, ως εφάπαξ ποσό για την κάλυψη των μελλοντικών οικονομικών σας αναγκών ή και ως μηνιαία παροχή. Και όλα αυτά με τη σιγουριά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πιο συγκεκριμένα, με το πρόγραμμα αυτό, καταβάλλοντας ένα εφάπαξ ποσό σήμερα, μπορείτε κατά την ηλικία που θα επιλέξετε(η ηλικία του ασφαλισμένου, κατά την ημερομηνία έναρξης της συνταξιοδότησής του, θα πρέπει να είναι μικρότερη ή ίση των 75 ετών), να εξασφαλίσετε είτε ένα εγγυημένο εφάπαξ ποσό, είτε μηνιαία καταβολή με δυνατότητα επιλογής του ποσού ή του χρονικού διαστήματος καταβολής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους έχουν καταφέρει να αποταμιεύσουν ένα χρηματικό ποσό σήμερα και επιθυμούν να θωρακίσουν το μελλοντικό σας εισόδημα, έναντι τους ασαφούς μελλοντικού συνταξιοδοτικού περιβάλλοντος των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Safe Income της Εθνικής Ασφαλιστικής: Το αποταμιευτικό πρόγραμμα που σας εξασφαλίζει με ευέλικτες επιλογές  τα χρόνια της συνταξιοδότησης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα
Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να επιλέξετε το «SafeIncome», ως το ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα σας βάλει για τα καλά στην έννοια και τη λειτουργία της αποταμίευσης.

Εγγύηση: Το ποσό που θα σας καταβληθεί κατά τη λήξη της ασφάλισης (εφάπαξ ή μηνιαία παροχή) είναι εγγυημένο και προκαθορισμένο από την έναρξη του προγράμματος και αναγράφεται στις πρώτες σελίδες του συμβολαίου, ώστε να έχετε απόλυτο έλεγχο και γνώση.

Αποταμίευση: Το πρόγραμμα μπορεί εξίσου να επιλεχθεί για τον αποταμιευτικό του χαρακτήρα. Αποτελεί μάλιστα μια εξαιρετική επιλογή εξασφάλισης, με τη σιγουριά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ευελιξία στην επιλογή της παροχής: Δυνατότητα επιλογής του ποσού ως Εφάπαξ για την κάλυψη των μελλοντικών οικονομικών σας αναγκών ή με τη μορφή μιας από τις εναλλακτικές μηνιαίες παροχές.
Δηλαδή,μηνιαία σύνταξη ορισμένης διάρκειας (5,10, 15,20, 25 έτη) , σύνταξη συγκεκριμένου ποσού μέχρι εξάντλησης του κεφαλαίου, ισόβια μηνιαία σύνταξη, ισόβια μηνιαία σύνταξη με εγγυημένη περίοδο καταβολής 5 ή 10 έτη, ισόβια σύνταξη μεταβιβαζόμενη κατά 100% σε αγαπημένο σας πρόσωπο. Ας σημειωθεί ότι ο υπολογισμός της μηνιαίας καταβολής θα πραγματοποιείται σύμφωνα με την τεχνική βάση (πίνακες θνησιμότητας και επιτόκια) που θα ισχύει κατά την ημερομηνία άσκησης της επιλογής.
Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει ασφαλιστική προστασία σε περίπτωση απώλειας ζωής πριν τη λήξη της ασφάλισης, με επιστροφή στα αγαπημένα σας πρόσωπα του ποσού που έχετε καταβάλει.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής  απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή ή στο 18189 ή επισκεφτείτε το site https://www.ethniki-asfalistiki.gr