Το πάντα ενημερωμένο και αξιόπιστο site μας έγραφε πριν από λίγες ημέρες ότι τα κρούσματα γρίπης αυτήν την εποχή έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και κάποιοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι τριπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα οι επισκέψεις σε γιατρούς με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να εξασφαλιστούν κλίνες ΜΕΘ. Το υπουργείο υγείας μάλιστα έκανε συμφωνία με μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να διαθέσουν αν χρειαστεί περίπου 76 κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Ωστόσο ο ασφαλισμένος που διαθέτει ιδιωτικό νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας δε χρειάζεται να ανησυχεί καθώς όλα τα συμβόλαια υγείας αποζημιώνουν για τα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας ενός ασφαλισμένου, 30 ημέρες μετά την ημερομηνία εξόφλησης ολόκληρου του ασφαλίστρου ή της πρώτης τμηματικής δόσης ή από την επαναφορά της παροχής σε ισχύ.

Σε περίπτωση που ένας ασφαλισμένος με εποχική γρίπη είναι απαραίτητο να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, όλα τα συμβόλαια υγείας όλων των εταιρειών δίνουν αυτή την δυνατότητα ανάλογα με τους όρους των συμφωνητικών που έχουν υπογραφεί με τα συνεργαζόμενα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πως μπορεί να μας βοηθήσει το συμβόλαιο στην περίπτωση που η γρίπη αντιμετωπίζεται εξωνοσοκομειακά

Σχεδόν όλα τα συμβόλαια υγείας παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες πρόληψης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς κόστος ή σε προνομιακές τιμές, για να φροντίσετε τόσο τη δική σας υγεία όσο και των αγαπημένων σας. Στις υπηρεσίες αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται check up, προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις, ειδικά πακέτα προληπτικού ελέγχου για παιδιά κ.ά.

Στην περίπτωση που υποφέρετε από γρίπη αντί να περιμένετε με τις ώρες στην ουρά του ΕΟΠΥΥ μπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιωτικό θεραπευτήριο ή το ιατρείο του συμβεβλημένου με την εταιρία γιατρού και να λάβετε διάγνωση και αγωγή. Ο συμβεβλημένος γιατρός προβλέπεται να έρθει και στο σπίτι σας ( επίσκεψη κατ’ οίκον ) σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού.

Η κάλυψη από την ασφαλιστική εταιρία των Αναγνωρισμένων Εξόδων Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης σε Συμβεβλημένο Διαγνωστικό Κέντρο ή/και Δίκτυο Ιατρών γίνεται με Απευθείας Εξόφλησή τους από την ασφαλιστική εταιρία.

Αντίθετα η κάλυψη από την ασφαλιστική εταιρία των Αναγνωρισμένων Εξόδων Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης σε Μη Συμβεβλημένο Διαγνωστικό Κέντρο ή/και Δίκτυο Ιατρών γίνεται μετά την προσκόμιση των πρωτοτύπων παραστατικών. Δηλαδή πρέπει πρώτα εσείς να πληρώσετε από την τσέπη σας και στην συνέχεια να προσκομίσετε τις πρωτότυπες αποδείξεις στην ασφαλιστική εταιρία προκειμένου να σας αποδοθούν τα έξοδα.