Κάθε πραγματικά μεγάλη εταιρεία οφείλει να επιστρέφει μέρος των κερδών της στην κοινωνία εντός της οποίας δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται. Οφείλει να συναισθάνεται το ρόλο της πέρα από την κερδοφορία και την οικονομία και να αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την επιστήμη, την Τέχνη, την Παιδεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την Ιστορία ή όποιον άλλον τομέα, μέσω του οποίου η κοινωνία και τα μέλη της αναπτύσσονται, δημιουργούν και προοδεύουν.  Αυτό είναι το νόημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), του πιο ουσιαστικού ίσως θεσμού των μοντέρνων καιρών στο επιχειρηματικό πεδίο. «Το Προσφέρω άρα Υπάρχω», που ειδικά μέσα σε περιόδους κρίσης στηρίζει και δίνει δικαίωμα ύπαρξης σε ανθρώπους, ομάδες, συλλόγους και έργα, που δεν θα μπορούσαν να εκφραστούν.
Ο ασφαλιστικός όμιλος της Eurolife ERB αποτελεί έναν από τους πιο συνεπείς σε αυτόν το τομέα, ο οποίος με σταθερότητα και σχέδιο κάνει πραγματικά τη διαφορά και στον τομέα της ΕΚΕ. Ως γνωστόν, ο Όμιλος Eurolife ERB, μέλος της Fairfax Financial Holdings Limited, σχεδιάζει, διαθέτει και προωθεί ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Με την κληρονομιά της πολυετούς εμπειρίας του και με σταθερές τις θεμελιώδεις αρχές του, έχει πετύχει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο.Όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, στέκεται αξιόπιστα δίπλα του σε κάθε άνθρωπο που χρειάζεται την ανάγκη του, σε μια βάση αμφίδρομης συνεργασίας, ενώ ταυτόχρονα επιστρέφει μέρος της κερδοφορίας του στην κοινωνία κάθε χρόνο.Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΕΚΕ, μέσω του οποίου έχει στόχο να υλοποιεί δράσεις που απαντούν σε σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις σε 3 βασικούς πυλώνες: Πρώτον, για την ποιότητα ζωής, προκειμένου να υποστηρίξει την ελληνική κοινωνία στη μετά την κρίση εποχή. Δεύτερον, για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, με στόχο να προωθήσει τις αξίες και τα αγαθά της γνώσης και της μόρφωσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Τρίτον για την επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας νέες πρωτοβουλίες που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας. Ας δούμε αναλυτικά τις πιο σημαντικές και εκτεταμένες από αυτές τις πρωτοβουλίες:

 

Σύμπραξη με τη HOPEgenesis, που δίνει ελπίδα
Ο Όμιλος Eurolife ERB στηρίζει το έργο της HOPEgenesis, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που υλοποιεί η οργάνωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο βήμα στη συνεργασία τους ήταν η εκπόνηση της έρευνας, με θέμα «Διερεύνηση των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα». Η έρευνα εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων & Ασφαλίσεων του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και καταγράφει για πρώτη φορά τους παράγοντες του προβλήματος. Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω μέσω της HOPEgenesis, ο Όμιλος EurolifeERB υιοθετεί περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η οργάνωση, παρέχοντας υποστήριξη ώστε οι γυναίκες που είτε είναι ήδη έγκυες ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, να γνωρίζουν για τις υπηρεσίες φροντίδας που μπορεί να τους παρέχει η μονάδα της HOPEgenesis κατά την κύηση και τον τοκετό. Από κοινού, οι δύο οργανισμοί υλοποιούν οδοιπορικά σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, όπου οι γυναίκες ενημερώνονται για όλες τις υπηρεσίες που μπορούν να τους προσφερθούν. 

Σύμπραξη με την ethelon, που προσφέρει βοήθεια
Η ethelon είναι μια ΜΚΟ που προάγει την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη και βοήθεια. Ο Όμιλος Eurolife ERB συνεργάζεται μαζί της, στηρίζοντας τα προγράμματά της για ανακούφιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Έτσι, ο Όμιλος, με την υποστήριξη της ethelon, δημιούργησε τον Σεπτέμβριο του 2019 μια εβδομάδα εθελοντισμού στα γραφεία του. Όλοι οι εργαζόμενοι έγιναν για μία εβδομάδα εθελοντές, παίρνοντας μέρος σε διαφορετική δραστηριότητα κάθε ημέρα: υποτίτλισαν ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου για να μπορούν να τις απολαύσουν άνθρωποι με βαρηκοΐα και άλλα προβλήματα ακοής, έφτιαξαν τσάντες με σχολικά είδη για παιδιά, συσκεύασαν hygiene kits με βασικά αγαθά προσωπικής υγιεινής για ανθρώπους που ζουν σε κατάσταση δρόμου, ετοίμασαν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες και έφτιαξαν υγιεινά παιδικά σνακ για παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες.

Συμπράξεις για την Τέχνη και τον Πολιτισμό
Ο Όμιλος Eurolife ERB συνεργάζεται με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης με δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες, σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται. Ο Όμιλος υποστηρίζει συνολικά τις δράσεις του Μουσείου, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές του πρωτοβουλίες, όλες διασκεδαστικές και επιμορφωτικές. Από τον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής και τα Workshops του Σαββατοκύριακου μέχρι τα παιδικά εργαστήρια, τα Summer Camps, αλλά και τα Cycladic Late Night (μουσικό event που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου και απευθύνεται σε νεανικό κοινό).
Περαιτέρω, άξια αναφοράς είναι η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), με σκοπό την προώθηση του έργου και των δραστηριοτήτων της. Ο Όμιλος είναι Πάγιος Χορηγός του καλλιτεχνικού της προγράμματος για τη σεζόν 2019-2020, ως αναγνώριση της σπουδαίας και σταθερής προσφοράς της στην πολιτιστική παραγωγή της χώρας. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα της ΕΛΣ. Η πρώτη συνεργασία των δύο οργανισμών στο κομμάτι αυτό ήταν η περιοδεία της όπερας κουκλοθέατρο Elretablo de maese Pedro, η οποία παρουσιάστηκε σε εννιά πόλεις της Βορείου Ελλάδας (Ιωάννινα, Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα).
Με όλες αυτές τις δράσεις ο όμιλος Eurolife ERB όχι μόνο επιτελεί το καθήκον του απέναντι στην κοινωνία, αλλά δίνει πνοή ζωής σε τομείς της εγχώριας καθημερινότητας που έχουν τεράστια σημασία. Σε αυτό το μήκος κύματος, χρήζει τονισμού η αγορά μίας ετήσιας Συνδρομής Αλληλεγγύης του περιοδικού δρόμου Σχεδία για κάθε εργαζόμενό του ομίλου, κάτι που πέρα από τα έσοδα έδωσε δουλειά σε δύο ακόμη ωφελούμενους του περιοδικού, για τη διεκπεραίωση των συνδρομών.
Κάπως έτσι, ο όμιλος Eurolife ERB αποτελεί από εκείνα τα λαμπρά παραδείγματα προσφοράς, σε τομείς όπου το κράτος δεν αρκεί ή δεν φτάνει.