Για πολλούς από εσάς, ο τετράποδος φίλος σας δεν είναι απλά το κατοικίδιό σας αλλά μέλος της οικογένειάς σας. Πολλές ασφαλιστικές εταιρίες διαθέτουν προγράμματα Αστικής Ευθύνης Κατοικίδιου που απευθύνονται σε εσάς ως ιδιοκτήτη του κατοικίδιου ζώου και σας καλύπτει για την Αστική σας Ευθύνη έναντι τρίτων στην περίπτωση που το κατοικίδιό σας, σκύλος ή γάτα, δαγκώσει κάποιον ή γενικότερα προκαλέσει κάποιο ατύχημα σε τρίτους.

Από την κάλυψη εξαιρούνται τα ζώα που χρησιμοποιούνται σε οποιοδήποτε είδος μονομαχίας, καθώς και ζώα που χρησιμοποιούνται σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες (τσίρκο, θίασο κ.λπ.)

Υπάρχουν ωστόσο και πρακτορεία διαμεσολάβησης που ειδικεύονται στα κατοικίδια και παρέχουν προγράμματα υγείας και πρόσθετες παροχές φροντίδας.

Ας δούμε ενδεικτικά το πρόγραμμα του πρακτορείου Safe Pet System το οποίο ίσως είναι το μοναδικό που παρέχει νοσοκομειακό πρόγραμμα και πρωτοβάθμια περίθαλψη για τα ζωάκια μας. Το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης περιλαμβάνει:

  • Απεριόριστες Κτηνιατρικές Επισκέψεις
  • Ετήσιο Προληπτικό Έλεγχο ( Check Up)
  • Απεριόριστες εργαστηριακές – απεικονιστικές εξετάσεις

Αντίστοιχα το νοσοκομειακό πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα για νοσοκομειακή περίθαλψη και χειρουργικές επεμβάσεις.

Σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος δίνεται η δυνατότητα απεριόριστης χρήσης για νοσηλείες στις συμβεβλημένες κτηνιατρικές κλινικές και κτηνιατρεία με συμμετοχή του ασφαλισμένου από 14€ έως 15€ ανά ημέρα νοσηλείας. Περιλαμβάνεται επίσης η φαρμακευτική αγωγή η οποία χορηγείται κατά την διάρκεια της νοσηλείας εκτός ειδικών θεραπειών (όπως cushing, καρδιοαναπνευστικές, ορμονολογικές παθήσεις καθώς και χημειοθεραπείες).