Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας επιστροφής όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στην «κανονικότητα» δηλαδή σε ένα πιο πειθαρχημένο πρόγραμμα που αφήσαμε στην άκρη λόγω καλοκαιριού.

Το Σεπτέμβριο αρχίζουν και οι αθλητικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα ο γυμναστής του σχολείου, ο προπονητής μπάσκετ ή το κολυμβητήριο να ζητούν βεβαίωση υγείας των παιδιών. Με αφορμή αυτές τις εξετάσεις συνήθως διευρύνουμε το τσεκ απ προκειμένου να ξεκινήσουμε γεροί και γεμάτοι σχέδια για την νέα χρονιά. Πηγαίνουμε τα παιδιά για έλεγχο στον παιδίατρο, τον οδοντίατρο και τον οφθαλμίατρο. Αν τα παιδιά έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας, κάνουμε χρήση της δωρεάν παροχής καθώς οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν ένα ετήσιο δωρεάν τσεκ απ στους ασφαλισμένους τους.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εκτός από το καθιερωμένο τσεκ απ εκμεταλλεύονται και τα προνομιακά πακέτα που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες για εξετάσεις σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα τι παρέχει το δωρεάν τσεκ απ και τα άλλα εκπτωτικά πακέτα εξετάσεων.

-Πολλά προγράμματα προσφέρουν εξετάσεις στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα με προνομιακές εκπτώσεις (π.χ. από 30 έως και 60%) επί του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου.

– Επίσης άλλα προγράμματα παρέχουν δωρεάν έναν αριθμό ιατρικών επισκέψεων σε συμβεβλημένα νοσοκομεία καθώς και δωρεάν επίσκεψη σε συγκεκριμένες ειδικότητες (π.χ. Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού κ.λπ.) σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε τι παροχές δικαιούστε και πόσο αυξάνεται το ασφάλιστρό σας αν ζητήσετε το πρόγραμμά σας να καλύπτει επισκέψεις σε γιατρούς και οδοντίατρο.

Ας δούμε ενδεικτικά τι προσφέρουν τρία εξωνοσοκομειακά προγράμματα:

Η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε το «Εθνική και Πρόληψη Υγείας». Το πρόγραμμα αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε με ένα απλό παραπεμπτικό του προσωπικού σας ιατρού διαγνωστικές εξετάσεις, όποτε προκύψει ανάγκη, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και συμπληρωματικά με το πρόγραμμα κάλυψης δαπανών νοσηλείας που τυχόν έχετε. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά (από 45 ημερών μέχρι 18 ετών) και ενήλικες μέχρι 60 ετών.

Οι καλύψεις που σας προσφέρει είναι οι εξής:

-Κάλυψη των εξόδων για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων μετά την αφαίρεση της συμμετοχής σας και με ανώτατο όριο ετησίως τα 3.000€. Το ποσοστό συμμετοχής σας είναι 10% επί του ποσού των εξόδων.

-Δωρεάν ετήσιος προληπτικός έλεγχος. Με το πρόγραμμα αυτό μπορείτε να πραγματοποιείτε κάθε χρόνο και χωρίς παραπεμπτικό ιατρού πλήρες ετήσιο Check – up.

-Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να δοθεί αυτόνομα ή μπορεί να συμπληρώσει οποιαδήποτε κάλυψη νοσοκομειακής περίθαλψης, δίνοντας σας έτσι την ελευθερία να επιλέξετε με βάση τις δικές σας ανάγκες.

Ατλαντική Ένωση. Τα προγράμματα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης της οικογένειας Atlas Exetasis (σε συνεργασία με τον όμιλο της Βιοϊατρικής) διαθέτουν και κάλυψη παθήσεων που μπορεί να προϋπάρχουν. Το όριο κάλυψης για διαγνωστικές εξετάσεις είναι απεριόριστο για το πρόγραμμα Atlas Exetasis1, €4.800 για το Atlas Exetasis2 και €1.000 για το Atlas Exetasis3. Σε περίπτωση χρήσης του ΕΟΠΥΥ επιτυγχάνεται μηδενισμός της συμμετοχής των πελατών ή αποφυγή μείωσης του ετησίου ορίου κάλυψης διαγνωστικών εξετάσεων (π.χ. €4.800 ή €1.000).

Generali. Το πρόγραμμα Health Keeper παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, ανεξάρτητα από την ηλικία και το ιστορικό υγείας σας. Με έμφαση στην πρόληψη, το Health Keeper σάς εξασφαλίζει αποτελεσματική παρακολούθηση μέσα από τακτικούς προληπτικούς ελέγχους, αλλά και με την δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, ιατρικών επισκέψεων και με τις απαραίτητες θεραπείες εάν και εφόσον αυτό απαιτηθεί. Συγκεκριμένα στις παροχές του περιλαμβάνονται:
-Απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις και ιατρικές πράξεις σε ιατρούς του δικτύου και των εξωτερικών ιατρείων συνεργαζόμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων
-Δωρεάν ετήσιο check up ενηλίκων και παιδιών
-Διαγνωστικές εξετάσεις
-Δεκάδες Προληπτικοί έλεγχοι
-Απεριόριστο αριθμό συνεδρίων φυσικοθεραπείας σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα, κέντρα φυσικοθεραπείας ή νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.
-Κατ’ οίκον Νοσηλεία
-Κάλυψη σε πανελλαδικό δίκτυο
-Υπηρεσίες παγκόσμιας ταξιδιωτικής βοήθειας σε 24ωρη βάση με παγκόσμια κάλυψη και συντονισμό υγειονομικής μεταφοράς με προνομιακό κόστος
-Υπηρεσίες τεχνητής γονιμοποίησης
-Διατροφολογικές υπηρεσίες
-Εμβολιασμοί και πιστοποιητικά υγείας