Φτιάχνεις βαλίτσες, τις γεμίζεις με ρούχα, επιλέγεις το κατάλυμα που θα μείνεις, τα εστιατόρια που θα φας, τις παραλίες που θα κάνεις μπάνιο, τα μονοπάτια που θα ακολουθήσεις, έχεις πρόγραμμα. Βάζεις στο πλάνο βόλτες σε αρχαιολογικούς τόπους και μνημεία, περιπάτους σε τοποθεσίες φυσικού κάλλους. Φροντίζεις την κάθε λεπτομέρεια των διακοπών σου, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και δεν θέλεις τίποτε να πάει στραβά. Ειδικά αν οι διακοπές σου είναι στο εξωτερικό και ιδιαίτερα αν είναι σε κάποιον τόπο μακρινό, εξωτικό και ενδεχομένως όχι τόσο ανεπτυγμένο όσο η Ευρώπη. Ακόμη και αν ανήκετε σε εκείνους που το τελευταίο πράγμα που θέλουν να λάβουν υπόψη είναι η πιθανότητα για κάτι απρόοπτο στις διακοπές τους, είναι δεδομένο ότι αυτά συμβαίνουν. Μπορεί να είναι το στραμπούληγμα ενός αστραγάλου σε κάποιο κυκλαδονήσι, μπορεί όμως να είναι και το σπάσιμο ενός ποδιού στην Ινδία. Και τότε, τι μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι ακινητοποιημένος, χωρίς τη δυνατότητα να περπατήσεις καν, στη μέση του πουθενά και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου; Κι αν είναι Δεκαπενταύγουστος; Κι αν είναι νύχτα; Κι αν το κοντινότερο νοσοκομείο απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα; Κι αν πρέπει να μεταφερθείς άμεσα; Αυτά είναι τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ένας προνοητικός άνθρωπος, ώστε να έχει ήσυχο το κεφάλι του στις διακοπές.
Σε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές αυτό που μπορείς να κάνεις και να έχει άμεσο αποτέλεσμα είναι να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καλέσεις την INTERAMERICAN για να αναλάβει τα υπόλοιπα. Ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο νότιο ημισφαίριο, στην Ασία ή στην Αφρική.
Όπου και αν πάτε, λοιπόν, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας την  Άμεση Ιατρική Βοήθεια της INTERAMERICAN και τη Γραμμή Υγείας 1010. Όπως θα δείτε και παρακάτω, έχουν τόσα πολλά να σας προσφέρουν!

 

Αληθινές καλύψεις – πραγματικές ιστορίες
Μέσα στο  2019 η ΙNTERAMERICAN Βοηθείας έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 3.000 ασφαλισμένους, με 23 αερομεταφορές, 1.900 μεταφορές με ασθενοφόρο και 1.100 τηλεφωνικές ιατρικές συμβουλές σε παιδιά! Η μία από τις 23 αερομεταφορές ήταν από το Περού, ενώ μία άλλη από την Ινδία: Με ένα τηλεφώνημα, οι άνθρωποι του 1010 συντόνισαν τη μεταφορά και τη νοσηλεία του ασφαλισμένου της INTERAMERICAN στο νοσοκομείο της πλησιέστερης πόλης στην Ινδία. Ο ασφαλισμένος δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα άλλο πέρα από αυτό το τηλεφώνημα. Σε συνεννόηση με το 1010, οι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποίησαν τις απαραίτητες ακτινογραφίες για να διαπιστώσουν το κάταγμα και την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Αφού έδωσαν τη διάγνωση στους ανθρώπους τους 1010, η επόμενη αποστολή τους ήταν να αναλάβουν τον επαναπατρισμό και το χειρουργείο του ταξιδιώτη πίσω στην Αθήνα. Για την επιστροφή, διαμορφώθηκε ειδικός χώρος μέσα στο αεροπλάνο. Ο ασφαλισμένος δεν ήταν μόνος, από την πρώτη στιγμή που χρειάστηκε βοήθεια. Έτσι και στην αερομεταφορά, είχε τη συνοδεία εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού. Μπορούσε έτσι να είναι σίγουρος, πως ό,τι κι αν συνέβαινε θα είχε κοντά του τον κατάλληλο άνθρωπο για να το αντιμετωπίσει. Στο μεταξύ, επέλεξε το νοσοκομείο από το δίκτυό του, στο οποίο ήθελε να μεταβεί για τη χειρουργική επέμβαση. Με το που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος τον παρέλαβε το ασθενοφόρο της INTERAMERICAN και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, που είχε ενημερωθεί και τον περίμενε για την επέμβαση. Όλη αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε μία μέρα και μάλιστα τον Δεκαπενταύγουστο!

Η γραμμή υγείας 1010
Η παραπάνω είναι μόνο μια από τις αμέτρητες τέτοιες ιστορίες που η INTERAMERICAN έχει να διηγηθεί. Δεν είναι όλες της ίδιας βαρύτητας, ιατρικώς μιλώντας, είναι όμως εξόχως σημαντικές για τους ανθρώπους, ειδικά το καλοκαίρι που τα περιστατικά αυξάνονται. Για παράδειγμα, ένα τσίμπημα από θαλάσσια ανεμώνη -ένα σαρκοφάγο ζώο και όχι φυτό που ζει στα βράχια αλλά και στα ρηχά νερά, στην άμμο ή τη λάσπη- μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία. Ένα τέτοιο πρόσφατο περιστατικό χρειάστηκε αεροδιακομιδή και νοσηλεία στην Αθήνα, καθώς το τσίμπημα προκάλεσε αναφυλαξία, λόγω αλλεργίας.
Βέβαια, ειδικά τον Αύγουστο που τα τροχαία ατυχήματα είναι αυξημένα, οι περισσότερες αεροδιακομιδές από τα νησιά αφορούν θύματα τροχαίων. Καθώς πολλοί από τους ταξιδιώτες στα νησιά είναι νέοι άνθρωποι και μάλιστα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους ταξίδια χωρίς τους γονείς, ο συντονισμός της γραμμής υγείας 1010, όχι μόνο σώζει ζωές αλλά ανακουφίζει τους γονείς που στη δύσκολη ώρα αγωνιούν μακριά από τους ανθρώπους τους. Στο τηλεφωνικό κέντρο του 1010 υπάρχει ένας άνθρωπος που επικοινωνεί με πραγματικό ενδιαφέρον τόσο με τον ασθενή -εφόσον είναι σε θέση να μιλήσει- και με τους γονείς. Οι πιλότοι πετούν στα νησιά ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Οι τραυματιοφορείς προστατεύουν και ενθαρρύνουν τον άνθρωπο που συνοδεύουν μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της επιλογής του.
Ωστόσο στις καλοκαιρινές διακοπές υπάρχουν και πιο απλοί λόγοι για επικοινωνία με το 1010. Οι ασφαλισμένοι καλούν για να μας ενημερώσουν ακόμα και για το τσίμπημα μίας μέλισσας. Η σύσταση του γιατρού του 1010 δεν είναι κάτι το πρωτότυπο: Ο ασθενής πρέπει να αγοράσει από το πλησιέστερο φαρμακείο -που του υποδεικνύεται- κορτιζόλη. Όμως χάρη στο τηλεφώνημα, το σύστημα του 1010 προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα επείγον περιστατικό, αν λόγου χάρη προκύψει αλλεργία.
Σε μία πρόταση, το 1010 μπορεί να προσφέρει ιατρικές συμβουλές, υποστήριξη, ενημέρωση διαδικασιών και παροχών, μέχρι και υγειονομική μεταφορά ανά πάσα στιγμή, κάθε μέρα 24Χ365.
Σημειωτέον, στα προγράμματα νοσηλείας «bewel της INTERAMERICAN, η κάλυψη του ατυχήματος δεν έχει αναμονή και όλες αυτές οι παροχές είναι από την αρχή. Κάθε ασφαλισμένος, δηλαδή, είναι καλυμμένος από τη στιγμή κιόλας που αγοράζει το πρόγραμμα, από το πρώτο λεπτό, της πρώτης ώρας, της πρώτης μέρας.

Επικοινωνήσετε τώρα με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο της INTERAMERICAN εδώ και ξενοιάστε. Ό,τι και αν συμβεί στις διακοπές σας, η INTERAMERICAN σας προστατεύει.