Η κακιά στιγμή, ένα ατύχημα, μια ξαφνική ασθένεια μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια των διακοπών μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν συντονιστικά κέντρα alert όλο το 24ωρο και παρέχουν κάλυψη σ΄όλες τις χώρες του κόσμου. Γι’ αυτό και πρέπει να ενημερωθείτε με ποιον πρέπει να επικοινωνήσετε αν σας συμβεί κάτι απρόοπτο κατά την διάρκεια ταξιδιού σας και χρειαστείτε υγειονομική μεταφορά.

Σε περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής ασθένειας του ασφαλισμένου εντός ή εκτός των συνόρων η εταιρεία αναλαμβάνει την υγειονομική μεταφορά του ασφαλισμένου στην πλησιέστερη νοσηλευτική μονάδα του τόπου συμβάντος ή τη μεταφορά του από νοσηλευτική μονάδα που ήδη βρίσκεται, στην πλησιέστερη και καταλληλότερη για την αντιμετώπιση του περιστατικού νοσηλευτική μονάδα.

Επίσης, μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας του ασφαλισμένου αναλαμβάνει την οργάνωση και τα έξοδα επιστροφής στην κατοικία του ή σε νοσηλευτική μονάδα κοντά στον τόπο κατοικίας του στην Ελλάδα.

Αν η νοσηλεία μακριά από τον τόπο διαμονής διαρκέσει πάνω από πέντε ημέρες, οι περισσότερες εταιρείες καλύπτουν τα έξοδα επίσκεψης και διανυκτέρευσης ενός συγγενικού προσώπου. Επίσης καλύπτουν τα έξοδα επίσκεψης μέλους της οικογένειας για τη φροντίδα των συνταξιδευόντων ανήλικων τέκνων, εφόσον βρεθούν αβοήθητα στον τόπο συμβάντος (εφόσον ο γονέας τους ή ο συνοδός τους νοσηλεύεται).

Καλύπτεται επίσης:

  • Η παράταση διαμονής του ασφαλισμένου για ανάρρωση
  • Η αποστολή φαρμάκων στο εξωτερικό
  • Η αποστολή ιατρού για την εξέταση του ασφαλισμένου στο εξωτερικό.

Καλύπτονται τέλος τα έξοδα μετάφρασης του ιατρικού φακέλου του ασφαλισμένου σε περίπτωση νοσηλείας του στο εξωτερικό κατόπιν ατυχήματος ή ξαφνικής ασθένειας.

Όλες οι καλύψεις για τα έξοδα νοσηλείας, τους συνοδούς και τις αμοιβές γιατρών έχουν ένα πλαφόν το οποίο ποικίλει από εταιρεία σε εταιρεία.