Παραθέτουμε τα τρία σημαντικότερα οφέλη που έχουν οι νέοι ασφαλισμένοι:

1.Μικρός κίνδυνος την περίοδο αναμονής: Όλα τα συμβόλαια υγείας έχουν περίοδο αναμονής από 30 ημέρες έως και δύο χρόνια σε ειδικές περιπτώσεις παθήσεων. Δηλαδή ελλοχεύει ο κίνδυνος να χρειαστείτε νοσοκομειακή περίθαλψη και να μην μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις καλύψεις του συμβολαίου σας. Αν είστε νέοι με καλή υγεία, αυτός ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται και δεν σας ανησυχεί η περίοδος αναμονής.

2. Χαμηλότερο ασφάλιστρο: Το ύψος του ασφαλίστρου εξαρτάται και από την ηλικία. Δεν είναι δυνατόν να κληθεί να πληρώσει το ίδιο ασφάλιστρο ένας 25άρης και ένας 50άρης καθώς όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο ασφαλισμένος, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να χρειαστεί γρήγορα, πάνω από μία ανά έτος νοσηλεία.

Είναι γνωστό ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες , αποκλείουν από τις σχετικές καλύψεις ασφαλισμένους με προϋπάρχουσες παθήσεις. Δηλαδή για παράδειγμα , αν κάποιος έχει αυξημένη χοληστερόλη, ενδεχομένως να εξαιρεθεί από καλύψεις που αφορούν συγγενικές ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες.  Από την άλλη, αν κάποιος είναι καρδιοπαθής, με διαβήτη και παχύσαρκος μπορεί να αποκλειστεί ολοσχερώς από την ασφάλιση.

Αντίθετα η αίτηση του 25άρη θα εγκριθεί χωρίς επιφυλάξεις. Η ασφάλιση σε νεαρή ηλικία είναι επωφελής για τον ίδιο τον ασφαλισμένο, αλλά και για την εταιρεία που μπορεί να του παρέχει το καλύτερο.

3. Περισσότερες καλύψεις με το ίδιο ασφάλιστρο. Στις νεαρές ηλικίες είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνο ατυχήματος παρά ασθένειας γι αυτό και τα προγράμματα που προτείνονται περιλαμβάνουν καλύψεις έναντι ατυχήματος. Οι ασθένειες που εμφανίζονται συχνότερα στις νέους ηλικίας έως 39 ετών είναι: δηλητηριάσεις, κακώσεις, πεπτικά και αναπνευστικά προβλήματα ενώ ειδικά οι γυναίκες έχουν ανάγκη ιατρικής κάλυψης την περίοδο του τοκετού. Πάντως, οι ίδιες καλύψεις για ασθένεια ή ατύχημα κοστίζουν περισσότερο σε μεγαλύτερη ηλικία γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών.