Ωστόσο η έναρξη της ασφάλισης στις μεγαλύτερες ηλικίες συνοδεύεται με αυστηρότερες προϋποθέσεις και διαγνωστικό έλεγχο από τον οποίο είναι πιθανόν να προκύψουν «εξαιρέσεις» στις καλύψεις. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες κάνουν δεκτά προς ασφάλιση άτομα συνήθως ως την ηλικία των 60-65 ετών.

Ο κ. Βασίλης Νιάρχος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ της PRIME INSURANCE μας περιγράφει τις «πίστες» που πρέπει να περάσει ο ενδιαφερόμενος μεγαλύτερης ηλικίας για να εισέλθει στην ασφάλιση, προτείνοντας όμως και εναλλακτικές , συμπληρωματικές λύσεις που θα συμβάλουν στην καλή σωματική και ψυχική υγεία του ασφαλισμένου.

O κ. Βασίλης Νιάρχος

1. Βασική προϋπόθεση για την ασφάλιση ενός ατόμου μεγαλύτερης ηλικίας είναι η συμπλήρωση της πρότασης ασφάλισης καθώς και ειδικού ερωτηματολογίου, του οποίου οι ερωτήσεις θα πρέπει να είναι απαντημένες με απόλυτη ειλικρίνεια και σαφήνεια. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις τις οποίες πραγματοποιεί σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα χωρίς να επιβαρυνθεί ο ίδιος το κόστος τους.

2. Οι εταιρείες αναγκάζονται να εξαιρέσουν «καλύψεις» από ένα πρόγραμμα υγείας, όταν υπάρχει μια γνωστή πάθηση πριν την ασφάλιση. Αν οι εξετάσεις δείξουν για παράδειγμα υψηλή χοληστερόλη, το συμβόλαιο προβλέπει αναμονή κάποιου διαστήματος για να καλύψει έξοδα νοσηλείας παθήσεων που προέρχονται από την αυξημένη χοληστερόλη. Οι εταιρείες που βάζουν εξαιρέσεις, καθώς και ειδικές κατονομαζόμενες αναμονές, είναι άξιες εμπιστοσύνης καθώς έτσι δίνουν τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να καταλάβει και να γνωρίζει τι κινδύνους θα καλύψει. Φυσικά στην περίπτωση συμμετοχής στις δαπάνες νοσηλείας άλλου ασφαλιστικού φορέα, η PRIME INSURANCE καταβάλλει επίδομα μη χρήσης ή bonus χρήσης άλλου φορέα.

3.Το πρωτοβάθμιο πρόγραμμα της PRIME INSURANCE, Prime Med Plus, χωρίς ηλικιακό όριο εισόδου και χωρίς δήλωση ιατρικού ιστορικού, δίνει την δυνατότητα κάλυψης, τόσο οφθαλμολογικών παθήσεων, και οδοντιατρικών πράξεων, όσο και εναλλακτικών μορφών θεραπείας, όπως ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική. Η Prime Insurance αναγνωρίζοντας την σημασία της ψυχολογικής και κοινωνικής υγείας αλλά και της διατροφής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, προχώρησε στην δημιουργία και λειτουργία ενός δικτύου υπηρεσιών υγείας αποτελούμενο από ψυχολόγους και Διαιτολόγους/Διατροφολόγους.