Τώρα που είναι άνοιξη και τα πουλάκια ανθίζουν βελτιώνεται η διάθεσή μας, βλέπουμε τον πρωινό ήλιο και χαμογελάμε, κάνουμε θετικότερες σκέψεις. Ωστόσο ένας στους τρεις αντιμετωπίζει  με τρόμο τον ερχομό της άνοιξης. Τα καταπράσινα λιβάδια, οι ανθισμένες αμυγδαλιές, τα φορτωμένα πεύκα, τα ασπροκίτρινα λουλούδια της ελιάς είναι ο εφιάλτης αρκετών ανθρώπων που πάσχουν από κάποια μορφή αλλεργίας. Αντί να χαίρονται την αναγέννηση της φύσης, υποφέρουν από ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, βήχα, δύσπνοια, αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής, κνίδωση  και άλλα εκνευριστικά συμπτώματα.

Σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί  θα σας συστήσουν ψυχραιμία και συχνές επισκέψεις στους ειδικούς αλλεργιολόγους  και οι ασφαλιστές θα σας συμβουλεύσουν να επιλέξετε ένα πρόγραμμα  υγείας σας  για σας αλλά και για τα παιδιά σας, προσαρμοσμένο στις  ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να επιλέξετε πρόγραμμα που να καλύπτει:

  • Απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς (πακέτο πρωτοβάθμιας περίθαλψης)
  • Ιατρικές – Διαγνωστικές εξετάσεις

Αυτό είναι το πρώτο βήμα προκειμένου ο θεράπων γιατρός να σας συνταγογραφήσει κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή με σκοπό να μειωθούν ή να εξαλειφθούν τα συμπτώματα της αλλεργίας

  • Το πρόγραμμα πρέπει να παρέχει καλύψεις εξόδων Επειγόντων Περιστατικών  αν αιφνιδιαστικά τα συμπτώματα ενταθούν.
  • Αν ανησυχείτε για  τυχόν επιπλοκές  τότε θα πρέπει να νοσηλευτείτε.

Φροντίστε να επιλέξετε ασφαλιστικές εταιρίες συμβεβλημένες με μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα και θεραπευτήρια που να έχουν εξειδικευμένο τμήμα για τις αλλεργικές παθήσεις.

Το πρόγραμμα πρέπει να σας παρέχει τη δυνατότητα:

1) εξωνοσοκομειακής περίθαλψης

2) βραχείας νοσηλείας χωρίς διανυκτέρευση

3)  νοσηλεία με διανυκτέρευση του ασφαλισμένου συνεπεία οξείας αλλεργικής αντίδρασης.

Ιδιαίτερη έμφαση να δώσετε στο πρόγραμμα υγείας των παιδιών προκειμένου αν  κριθεί απαραίτητο, ακόμη και την ίδια ημέρα, οι μικροί ασθενείς  να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο  αλλά και να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας τους.