Αναζητώντας προτάσεις με άρωμα γυναίκας στην ασφαλιστική αγορά, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, διαπιστώσαμε ότι η κοινοτική οδηγία για την κατάργηση των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλλα αποθαρρύνει τις εταιρίες να «πακετάρουν» τα προγράμματα υγείας με την επισήμανση «ειδικά για γυναίκες». Ωστόσο όλες οι εταιρίες προτείνουν στις ασφαλισμένες τους το πακέτο των προληπτικών εξετάσεων ειδικά για γυναίκες ενώ παρέχουν συμπληρωματικά προγράμματα που έχουν σχέση με την αισθητική και την ευεξία. Ας δούμε ενδεικτικά δύο προγράμματα :

1. Groupama: Η Groupama Ασφαλιστική εστιάζοντας στις ανάγκες των ασφαλισμένων της και στα τυχόν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ώστε να οργανώνουν τη ζωή τους με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, ανανεώνει τακτικά τα προγράμματα υγείας για τον γυναικείο πληθυσμό, παρακολουθώντας τις ιατρικές εξελίξεις. Σ’ αυτά ενσωματώνονται ουσιαστικές ενέργειες πρόληψης και αισθητικής αποκατάστασης, που παραδοσιακά δεν καλύπτονταν από τα τυπικά προγράμματα της ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά αξιολογούνται στις μέρες μας ως εξαιρετικά σημαντικές για την υγεία και την ποιότητα ζωής των γυναικών.

Στο πνεύμα αυτό, καθ’ υπέρβασιν του κλασικού τρόπου λειτουργίας των ασφαλιστικών προγραμμάτων, δίνουν έμφαση σε ενέργειες πρόληψης, σύμφωνα με τα σύγχρονα ιατρικά πρωτόκολλα, καλύπτοντας για παράδειγμα την προληπτική μαστεκτομή και την προληπτική ωοθηκεκτομή-σαλπιγγεκτομή. Επιπλέον, σε όσες περιπτώσεις χρειάζεται, καλύπτεται και η αισθητική αποκατάσταση μέσω πλαστικής χειρουργικής.

Oπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος, Υποδιευθυντής Ασφαλίσεων Ζωής της εταιρείας- η Groupama ενισχύει συστηματικά την κουλτούρα πρόληψης, ειδικά στις γυναίκες, προωθώντας σταθερά και ενθαρρύνοντας τη χρήση τακτικών διαγνωστικών ελέγχων (checkup), ειδικά προσαρμοσμένων στις γυναικείες ανάγκες (π.χ. τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία), καθώς και ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων, όπως ο προγεννητικός έλεγχος.

Παράλληλα, η Groupama ενισχύει συστηματικά την κουλτούρα πρόληψης, ειδικά στις γυναίκες, προωθώντας σταθερά και ενθαρρύνοντας τη χρήση τακτικών διαγνωστικών ελέγχων (checkup), ειδικά προσαρμοσμένων στις γυναικείες ανάγκες (π.χ. τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία), καθώς και ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων, όπως ο προγεννητικός έλεγχος.

Επιπλέον, η εταιρεία στέκεται αρωγός στις ασφαλισμένες κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ευαίσθητης περιόδου της εγκυμοσύνης, καλύπτοντας τόσο τον τοκετό, όσο και τυχόν επιπλοκές, όπως για παράδειγμα η εξωμήτριος κύηση.

Για τη Groupama, η συνεχής πρόοδος της ιατρικής επιστήμης, σε συνδυασμό με την εμπειρία που συγκεντρώνεται από τη συνεχή μελέτη και αξιολόγηση των αιτημάτων αποζημίωσης, καθώς και τις επιθυμίες που εκφράζονται απευθείας από τις ασφαλισμένες, αποτελούν οδηγό για τον διαρκή εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή των ασφαλιστικών καλύψεων στις πραγματικές ανάγκες των γυναικών.

2. Generali: Ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των γυναικών από την Generali

Oι λύσεις υγείας της Generali έχουν σχεδιαστεί, ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία, θέτοντας στη διάθεσή των ασφαλισμένων τις υπηρεσίες εκείνες, που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση κάθε προγραμματισμένης ή έκτακτης ανάγκης. Στο πλαίσιο αυτό τα προγράμματα έχουν εμπλουτιστεί με καλύψεις που απαντούν στις ανάγκες των γυναικών κι εκτείνονται από την πρόληψη μέχρι το ευ ζην αλλά και ειδικά προνόμια.

Πρόληψη. Η πρόληψη αποτελεί βασική αρχή της καλής υγείας. Γι αυτό το λόγο , η Generali  είναι από τις πρώτες εταιρίας που εμπλούτισαν τα προγράμματά τους με ολοκληρωμένους και σύγχρονους προληπτικούς ελέγχους, ειδικά σχεδιασμένους για κάθε φύλο και ηλικιακή ομάδα.

Συγκεκριμένα, για την αποτελεσματική θωράκιση της υγείας των ασφαλισμένων, και ειδικότερα των γυναικών, τόσο στα νοσοκομειακά όσο και στα εξωνοσοκομειακά προγράμματα υγείας, παρέχονται γενικά check up αλλά κι εξειδικευμένοι προληπτικοί γυναικολογικοί έλεγχοι, όπως ο ψηφιακός υπέρηχος μαστών καθώς και test pap με τη μέθοδο thin prep.

Νοσηλεία. Σε επίπεδο νοσηλείας οι καλύψεις των ασφαλιστικών λύσεων της Generali λαμβάνουν υπόψη τις εξελίξεις στον κλάδο της υγείας και τις αυξημένες ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας. Συγκεκριμένα, τόσο το Medical Safety όσο και το Medical Family καλύπτουν εξειδικευμένες επεμβάσεις, όπως η χειρουργική επέμβαση της μαστεκτομής, ακόμη και για προληπτικούς λόγους, καθώς και τις δαπάνες αποκατάστασης μαστού.

Επίσης, υπάρχουν καλύψεις ειδικά σχεδιασμένες για μητέρες, όπως είναι η νοσηλεία λόγω φυσιολογικού τοκετού ή και καισαρικής. Μάλιστα, η ασφαλισμένη έχει τη δυνατότητα να επιλέξει νοσηλεία σε μονόκλινο δωμάτιο σε κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα του “Ομίλου Υγεία”, ή της “Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης”. Κι επειδή η εγκυμοσύνη αποτελεί μία περίοδο κατά την οποία κάθε γυναίκα έχει ανάγκη από τη μέγιστη ασφάλεια, η Generali καλύπτει και τα έξοδα νοσηλείας, που μπορεί να προκύψουν λόγω εμφάνισης επιπλοκών.

Προνομιακές παροχές. Στην Generali γνωρίζουμε ότι η σύναψη ενός ασφαλιστηρίου είναι η αρχή μιας σχέσης εμπιστοσύνης. Επενδύουμε σε αυτήν τη σχέση αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υπηρεσίες μας, διασφαλίζοντας μοναδικές παροχές και προνόμια για τις ασφαλισμένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν το επίδομα μητρότητας και η δωρεάν κάλυψη νεογέννητου, για όσο διαρκεί η ασφαλιστική κάλυψη της μητέρας, τα οποία περιλαμβάνονται στις νοσοκομειακές λύσεις.

Yυπηρεσίες ευ ζην. Oι ασφαλισμένες που θα επιλέξουν την Generali για την εξωνοσομειακή τους ασφάλιση, έχουν πρόσβαση στο ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα WomenPlus. Πρόκειται για ένα σύνολο υπηρεσιών, που εστιάζουν στο ευ ζην, προσφέροντας πρόσβαση σε προνομιακά, εκπτωτικά πακέτα για:

  • Γυμναστήρια, Σχολές χορού
  • Διατροφολόγους
  • Αισθητικά- Δερματολογικά κέντρα (θεραπείες προσώπου σώματος, laser κ.α.)

Τις υπηρεσίες αυτές μπορούν να τις εκμεταλλευτούν όλες οι γυναίκες είτε πρόκειται για απλά αισθητικούς λόγους είτε λόγω ανάγκης, που προκύπτει από χρόνια ή έκτακτα προβλήματα υγείας. Παράλληλα, το εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα Health Keeper παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας προγεννητικού ελέγχου καθώς και υπηρεσίες τεχνητής γονιμοποίησης σε συμβεβλημένα κέντρα, με προνομιακό κόστος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Generali διατηρεί συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να εξασφαλίσει στις ασφαλισμένες πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, όποια λύση υγείας κι αν επιλέξουν.