Να είναι γερό και ευτυχισμένο! Αυτή είναι η ευχή που όλοι δίνουμε σε ένα παιδί μόλις έρχεται στον κόσμο και αυτή είναι η ευχή που το συντροφεύει καθώς μεγαλώνει. Η υγεία και η ευτυχία του παιδιού είναι το κύριο μέλημα των γονέων, δική τους ευχή, επιθυμία και βαθιά προσδοκία.

Κάθε γονιός επιθυμεί το καλύτερο για το παιδί του και αγωνίζεται να του το προσφέρει. Ξεπερνά τα εμπόδια και διαθέτει όλα τα μέσα που έχει ώστε να του παράσχει αυτό που πιστεύει ότι αξίζει. Άλλωστε αυτή η επιταγή εγγράφεται στο γονεϊκό DNA μόλις γεννηθεί το μωρό και το κρατήσουμε στην αγκαλιά μας. Είναι η στιγμή που ξέρουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να είναι γερό και ευτυχισμένο στη ζωή του.

Η αναζήτηση της ευτυχίας βέβαια είναι ένας προσωπικός δρόμος που θα κληθεί κάθε παιδί να ακολουθήσει μόνο, μια πορεία εξατομικευμένη. Καθώς θα γράφει την δική του μικρή ή μεγάλη ιστορία σε αυτό τον κόσμο, που όλοι αντιμετωπίζουμε, καθώς θα αναζητά την ευτυχία και θα κάνει τα δικά του λάθη, εμείς οι γονείς δεν μπορούμε παρά να προσφέρουμε μια μικρή «δόση» σιγουριάς και προστασίας που θα βοηθήσουν το παιδί στην πορεία του.

Μερικές φορές τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα. Παρά τις καλές προθέσεις και την δική μας προσπάθεια, δεν είναι πάντα εύκολο να κρατάμε το παιδί προστατευμένο διαρκώς – άλλωστε δεν είναι αυτός ο στόχος. Μέλημά μας είναι να αναθρέψουμε ανεξάρτητα και αυτόνομα πλάσματα που θα πορευτούν στη δική τους ζωή και θα αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Η ανησυχία του γονιού όμως δεν σταματά ποτέ. Και η καρδιά του πάντα θα χτυπά με αγωνία σε κάθε στραβοπάτημα ή ανάγκη του παιδιού, ακόμη και όταν αυτό θα είναι πια ενήλικας.

Γι’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, για τη φροντίδα που ο γονιός δεν μπορεί πάντα να προσφέρει, για την προστασία που μπορεί να θέλει να παρέχει, αλλά αδυνατεί, για την υγεία, την ασφάλεια και το μέλλον του παιδιού η Εθνική Ασφαλιστική έχει τις λύσεις.

Τα Παιδικά Προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι πολύτιμα, αφού καλύπτουν τις ανάγκες ενός παιδιού σε ορισμένα στάδια της ζωής του και δεν επιτρέπουν να σταθούν εμπόδια στο μέλλον του, γεγονότα απρόβλεπτα που μπορεί να ανατρέψουν την καθημερινότητα (π.χ. ατυχία στη δουλειά, οικονομική κρίση, κάποια ασθένεια, ένα μοιραίο γεγονός ή ένα άτυχο περιστατικό).

Τα πρόσφατα γεγονότα που ζήσαμε εν μέσω της πανδημίας, μας έδειξαν ότι είναι πολύ εύκολο να χάσουμε τον έλεγχο της ζωής μας από τη μια στιγμή στην άλλη και η επάνοδος δεν είναι πάντα εύκολη, ούτε δεδομένη.

Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα παρέχει κάποιες δικλείδες ασφαλείας στο παιδί όπως για παράδειγμα την εξασφάλιση ενός ποσού για το παιδί τη στιγμή που θα ενηλικιωθεί και θα το έχει ανάγκη ή τη δυνατότητα ολοκληρωμένης ασφαλιστικής προστασίας του παιδιού και του μέλλοντός του για κάτι απρόβλεπτο που μπορεί να συμβεί, αποτελούν αναμφίβολα τη βάση για να καταφέρει το παιδί να είναι προστατευμένο, ασφαλές και φυσικά ευτυχισμένο.

Η Εθνική Ασφαλιστική μεριμνά για τους γονείς και δίνει σημαντικές εκπτώσεις ασφαλίστρου σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης υγείας των παιδιών ως εξαρτώμενα μέλη του ασφαλιστηρίου του γονιού που ανέρχονται σε 30% για το 1ο παιδί, 40% για το 2ο παιδί, 50% για το 3ο παιδί και δωρεάν ασφάλιση από το 4ο παιδί και άνω.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 18189 (Ελλάδα) ή στο +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό), να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail επικοινωνίας της Εταιρείας ethniki@insurance.nbg.gr, ή να επισκεφτείτε το site της εταιρίας www.ethniki-asfalistiki.gr.