Είναι ο σταρ μεταξύ των εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό στη Γερμανία. Το podcast του Κρίστιαν Ντρόστεν το ακούνε κάθε βδομάδα εκατομμύρια Γερμανοί. Ακόμα και τα παιδιά γνωρίζουν πια τον λοιμωξιολόγο του νοσκομείου Charité του Βερολίνου.

Kαι ενώ κατά τις πρώτες εβδομάδες της επιδημίας του κορωνοϊού υπήρχε μια ενθουσιώδης αποδοχή του, τις τελευταίες εβδομάδες πολλαπλασιάστηκαν οι επικριτικές φωνές κατά των δημόσιων δηλώσεών του.

Σε συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα «Guardian» το εξήγησε ως εξής: «Για πολλούς είμαι ο κακός που παραλύει την οικονομία. Αυτές οι ισχυρισμοί με κρατάνε ξάγρυπνο τη νύχτα».

Αν και ο διάσημος πια εμπειρογνώμονας χαρακτηρίστηκε αρχικά ως επιστημονικό αστέρι, κάτι το οποίο είναι μάλλον ασυνήθιστο στη Γερμανία, στη συνέχεια αυξανόταν η κριτική για τις οδηγίες του σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τον κατηγόρησαν ότι θέλει μόνο να βγάλει χρήματα και να γίνει πιο γνωστός. Όμως δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για το επιτυχημένο podcast του, όπως εξομολογήθηκε τον Guardian.

«Για πολλούς Γερμανούς, είμαι ο κακός που παραλύει την οικονομία και ένας από τους λόγους είναι ότι τάσσομαι κατά των μέτρων χαλάρωσης και προειδοποιώ για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού». Οι αντίπαλοί του δεν φαίνεται να του χαρίζονται: «Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου, τις οποίες και προωθώ στην αστυνομία», αποκάλυψε στη συνέντευξη του.

Δεν είναι όμως αυτές οι απειλές που τον προβληματίζουν. «Ακόμα πιο ανησυχητικά είναι για μένα τα άλλα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που λένε ότι έχουν τρία παιδιά και ανησυχούν για το μέλλον τους», είπε.

Ο διάσημος λοιμωξιολόγος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι επιστήμονες δεν είναι πολιτικοί. Συμβουλεύει μεν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά δεν λαμβάνει καμία απόφαση.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση των μέτρων: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα

Αρση των μέτρων: Ετσι θα ανοίξουν εστιατόρια, καφέ και κλαμπ