Απομονωμένος μαζί με την 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο του Ουίνδσορ εδώ και ένα μήνα, περίπου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο 98χρονος πρίγκιπας Φίλιππος έκανε σήμερα μια δημόσια δήλωση για να ευχαριστήσει όσους εργάζονται αυτή την δύσκολη περίοδο στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του φονικού ιού.

Στη δήλωσή του ο δούκας του Εδιμβούργου ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους, όσοι εργάζονται σε θέσεις – κλειδιά αυτή την περίοδο, από τους επιστήμονες, που προσπαθούν να κατασκευάσουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μέχρι τους εργαζόμενους, που συλλέγουν τα σκουπίδια, όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή των πολιτών ευκολότερη κάθε μέρα εν μέσω πανδημίας.

«Καθώς πλησιάζουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού, θα ήθελα να αναγνωρίσω την ζωτικής και επιτακτικής σημασίας δουλειά που γίνεται από τόσους πολλούς για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Από εκείνους που ανήκουν στα ιατρικά και επιστημονικά επαγγέλματα, στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα, όλοι ενωμένοι εργάζονται για να μας προστατεύσουν από τον Covid-19. Εξ ονόματος όσων από εμάς παραμένουμε ασφαλείς και στο σπίτι θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους σε θέσεις – κλειδιά, που εξασφαλίζουν την λειτουργία των υποδομών για να συνεχίζεται η ζωή μας. Τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που εργάζονται στην παρασκευή και την διανομή γευμάτων, αυτούς που εργάζονται στα ταχυδρομεία και στις υπηρεσίες delivery και εκείνους, που εξασφαλίζουν την συλλογή των σκουπιδιών», αναφέρει στην δήλωσή του ο δούκας του Εδιμβούργου.

Είναι η πρώτη φορά, ύστερα από τρία χρόνια απουσίας από τη δημόσια ζωή, που ο δούκας του Εδιμβούργου εμφανίζεται στο προσκήνιο και πάλι με την παραπάνω δήλωση. Το φθινόπωρο του 2017 ο πρίγκιπας Φίλιππος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τα επίσημα καθήκοντα του και αποσύρθηκε στο βασιλικό κτήμα στο Σάντριγχαμ. Τον Μάρτιο και καθώς ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του απειλητικά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βασίλισσα και ο σύζυγός της απομονώθηκαν στο κάστρο του Ουίνδσορ για να παραμείνουν ασφαλείς, αφού και οι δύο ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο δούκας του Εδιμβούργου, που τον Ιούνιο θα γίνει 99 ετών, είναι ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στην ιστορία. Από το 1952, που η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο της Γηραιάς Αλβιόνας, ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει πραγματοποιήσει 22.219 «σόλο» επίσημες εμφανίσεις στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως βασιλικός σύζυγος.

Χάρι και Μέγκαν εξαπέλυσαν «επίθεση» σε βρετανικά ταμπλόιντ

Το ζεστό μήνυμα του πρίγκιπα Φίλιππου επαινέθηκε από τον βρετανικό Τύπο, που το χαρακτήρισε «απόλυτα αντίθετο» με την επίθεση που κήρυξε σε τέσσερα βρετανικά ταμπλόιντ το βράδυ της Κυριακής ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ με επιστολή τους προς τις εφημερίδες Sun, Daily Mail, Mirror και Express, δήλωσαν πως διακόπτουν κάθε συνεργασία μαζί τους επειδή δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις για τη ζωή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το λαμπερό ζευγάρι επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία. Το Σάββατο, ο πρίγκιπας Χάρι παραχώρησε συνέντευξη από το Λος Άντζελες, όπου πλέον κατοικεί μόνιμα και κατηγόρησε μερίδα των βρετανικών μέσων πως παρουσιάζει πιο σοβαρή από ό,τι είναι στην πραγματικότητα την πανδημία του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Αλλά και η Αμερικανίδα σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, έχει μηνύσει την Daily Mail για δημοσίευση επιστολής που είχε γράψει η ίδια στον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω – Η άρση των μέτρων από τον Μάιο

Τσιόδρας: «Βελτιώστε τη διατροφή σας» – Ποια τρόφιμα προτείνει για τη διάρκεια της καραντίνας