Η Ισπανία, μία από χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, με περισσότερους από 20.000 νεκρούς, θα παρατείνει την καραντίνα του πληθυσμού  για δύο ακόμη εβδομάδες, έως και τις 9 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ επισήμανε ότι τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης θα χαλαρώσουν για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν με «περιορισμένο» τρόπο και «υπό όρους προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση» της νόσου από τις 27 Απριλίου κι ενώ δεν είχαν το δικαίωμα αυτό από την έναρξη της καθολικής καραντίνας την 14η Μαρτίου.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο της χώρας να ανάψει το πράσινο φως για την τρίτη κατά σειρά δεκαπενθήμερη παράταση των μέτρων καραντίνας, που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

«Η πρόοδος που έχουμε καταγράψει είναι μικρή. Απαιτείται μαζική μείωση μολύνσεων για να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη άρση των μέτρων» ανέφερε ο Σάντσεθ, ο οποίος τόνισε πως η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή και θα ξεκινήσει να γίνεται ανά περιφέρεια.

Η Ισπανία επέτρεψε από τις αρχές της εβδομάδας την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας, ωστόσο οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και βγαίνουν μονάχα για βασικές ανάγκες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλη Απριλίου η αξιολόγηση για την χαλάρωση των μέτρων