Συνεχίζει να καταγράφει κρούσματα κορωνοϊού η Κίνα σε καθημερινή βάση, ενώ παράλληλα προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση των λοιμώξεων σε μια επαρχία της στα βορειοανατολικά, στα σύνορα με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο 24ωρο προέκυψαν 27 νέα κρούσματα με τα 20 εξ αυτών να προέρχονται από την επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ. Σε αυτούς, περιλαμβάνονται 13 Κινέζοι υπήκοοι που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Ρωσία. Τα χερσαία σύνορα μεταξύ των δυο χωρών έχουν ήδη κλείσει.

Ο επίσημος αριθμός θανάτων στην Κίνα αυξήθηκε απότομα στα 4.632, αντικατοπτρίζοντας μια σημαντική ανοδική αναθεώρηση στην οποία προχώρησαν οι αρχές στην Ουχάν, την πόλη που έπληξε περισσότερο ο θανατηφόρος ιός από τον Δεκέμβριο.

Σε μια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυβέρνηση της Ουχάν πρόσθεσε 1.200 θανάτους στον συνολικό της κατάλογο, ανεβάζοντας το σύνολό της στους 3.869.

Αξιωματούχοι στη χώρα δήλωσαν ότι πολλές θανατηφόρες περιπτώσεις «αναφέρθηκαν λανθασμένα» ή… χάθηκαν στο μέτρημα, σε μια παραδοχή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη Δύση, αναφορικά με τη διαφάνεια της Κίνας στο θέμα αντιμετώπισης του ιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία ζητά από την Κίνα εξηγήσεις για τον κορωνοϊό

Κίνα: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν»