Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι νεκροί διπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα και την προηγούμενη ημέρα σημειώθηκε νέο ρεκόρ θυμάτων, στα 2.507.

Μέχρι στιγμής και ενώ πολλές Πολιτείες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει νεότερους απολογισμούς, οι νεκροί ανέρχονται στους 1.200.

Επτά Πολιτείες των βορειοανατολικών ΗΠΑ παρέτειναν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας μέχρι τις 15 Μαΐου, μολονότι ο πρόεδρος Τραμπ σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό της καραντίνας, τουλάχιστον στις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο, από την 1η Μαΐου.

Τα κρούσματα πλησιάζουν τις 650.000, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Σχολίαστηκε, ακόμη σε μεγάλο βαθμό η απόφαση – «βόμβα» του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλλει τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κίνηση που φτάνει ύστερα από επικρίσεις αξιωματούχων του αμερικανικού κυβερνητικού επιτελείου περί μη έγκαιρης δραστηριοποίησης από πλευράς του Οργανισμού.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, έβαλε κατά της Κίνας τονίζοντας πως εξακολουθεί να κρύβει στοιχεία σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα «επιπέδωσε» την επιδημική καμπύλη ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη