Μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ, και η Βρετανία τα έβαλε με την Κίνα, ενώ έγινε γνωστη η επιδίωξη του Λονδίνου να διερευνήσει, σε βάθος, το θέμα της εμφάνισης του κορωνοϊού.

Λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, που αυτήν την περίοδο αντικαθιστά τον Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε παράταση της καραντίνας για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ξεκαθάρισε το εξής: «οι σχέσεις μας δεν θα είναι οι ίδιες με την Κίνα μετά το πέρας της κρίσης».

Μάλιστα, ο Ντομινίκ Ράαμπ τόνισε ότι η Βρετανία θα επιδιώξει διεθνή έρευνα πάνω στην αιτία εμφάνισης του κορωνοϊού και στον λόγο της ανεξέλεγκτης διασποράς της νόσου.

Επεσήμανε ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να υιοθετήσει μια πιο αυστηρή πολιτική σε θέματα εμπλοκής της κινεζικής Huawei στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5G, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάρτηση της χώρας από το κομμουνιστικό κράτος.

Οι δηλώσεις του Ράαμπ φτάνουν ύστερα από την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών της G7, στην οποία συμμετείχε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ευθέως κατηγορήσει την Κίνα για προβολή ψευδών στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των νεκρών και για απόκρυψη της πραγματικής αιτίας εμφάνισης του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαρδαλιάς: Διπλάσια πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις το Πάσχα – Σαρωτικοί έλεγχοι για την «παροχή βοήθειας»

Κορωνοϊός: Μείωση των κρουσμάτων – Λιγότεροι στις εντατικές