Μια διαφορετική «μάχη» δίνει ένας 99χρονος Βρετανόςβετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με στόχο να ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας του που δίνει μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Τόμας Μουρ, που υπηρέτησε στην Ινδία, έχει βάλει ως στόχο να πραγματοποιήσει 100 διαδρομές στον μήκους 25 μέτρων κήπο του μέχρι να σβήσει τα 100 κεράκια στο τέλος Απριλίου.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Με τον τρόπο αυτό ο Μουρ έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να συγκεντρώσει περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές).

Ο αρχικός στόχος του υπερήλικα Βρετανού ήταν να συγκεντρώσει κάτι περισσότερο από 1.100 ευρώ προκειμένου να εκφράσει έτσι το «ευχαριστώ» του για τους γιατρούς που αντιμετώπισαν το κάταγμα στο ισχίο αλλά και τον καρκίνο τον οποίο αντιμετωπίζει.

Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιήσει τις τελευταίες βόλτες του, οι οποίες γίνονται με τη βοήθεια «πι».

«Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή» δήλωσε ο ίδιος με αφορμή το τεράστιο ποσό που έχει συγκεντρωθεί. «Στον τελευταίο πόλεμο στην πρώτη γραμμή ήταν στρατιώτες με στολές. Τώρα ο στρατός μας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές με τις στολές τους» δήλωσε σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν κάνει δωρεά για την προσπάθεια του 99χρονου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραμπ: Οι ΗΠΑ ερευνούν αν ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα

ΟΗΕ: Μόνο ένα ασφαλές εμβόλιο θα επιτρέψει την επάνοδο στην κανονικότητα

Νέο υποψήφιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Το β’ εξάμηνο του 2020 οι κλινικές δοκιμές