Δίπλα σε κάθε παιδί, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι στέκεται ηΈνωση «Μαζί για το Παιδί», την κρίσιμη περίοδο όπου διανύουμε. Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει σε σειρά από δράσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση και θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στον ιό.

Με ολιστικές παρεμβάσεις στην υγεία αλλά και στην κοινωνία η Ένωση απλώνει ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για να μας βρει η επόμενη ημέρα υγιείς και αισιόδοξους.

Προσφέρει ιατρικά μηχανήματα αξίας 390.000 € σε ΜΕΘ των Νοσοκομείων της χώρας, μέσω της συμβουλευτικής Γραμμής 115 25 παρέχει ψυχολογική βοήθεια σε κάθε παιδί ή γονέα για ότι τον απασχολεί.

Στηρίζει ευάλωτες οικογένειες που έχασαν τα εισοδήματα τους λόγω των έκτακτων συνθηκών, ενώ μέσω της αποθήκης της, η Ένωσης τροφοδοτεί με είδη πρώτης ανάγκης ιδρύματα και φορείς του δικτύου της.

Γνώμονας των δράσεων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η υγεία και η ευημερία των παιδιών και των οικογενειών που αγκαλιάζει.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

ΥΓΕΙΑ

Προσφορά ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID19. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, συμβάλλουν στον εξοπλισμό νοσοκομείων της χώρας και συγκεκριμένα μονάδων εντατικής θεραπείας,για την νοσηλεία ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό.

Με αρχική χορηγία ύψους 280.000€, η Ένωση και η ΠΝΟΗ προέβησαν στην αγορά ιατρικών μηχανημάτων συγκεκριμένα 38 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και 90 αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων για 10 νοσοκομεία της χώρας, ενώ πρόκειται να παραγγείλουν και επιπλέον μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά, αξίας 110.000€, με στόχο να συμβάλλουν στη δημιουργία υποδομών για την υγεία, γιατί όλοι μαζί, «χτίζουμε» το αύριο των παιδιών μας.

Η δωρεά αυτή ύψους 390.000€ ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή. Η Ένωση είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την επιτροπή δημόσιας υγείας και το υπουργείο και όσο υπάρχουν χορηγίες θα μεσολαβούμε για την αγορά σχετικού εξοπλισμού.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η «ΠΝΟΗ» Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, ευχαριστούν θερμά για τη γενναιόδωρη συμβολή της συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, την εταιρεία efood, που αποτελεί το μεγάλο χορηγό αυτής της προσπάθειας, το OAK Foundation, την Trafigura Group, καθώς και τις οικογένειες των ευεργετών Ανδρέα & Μαρίνας Μαρτίνου, Ανδρέα & Αλεξάνδρας Μαρτίνου και Ιωάννη & Μάγιας Μαρτίνου για την αμέριστη στήριξη και προσφορά τους στην εθνική προσπάθεια.

Λειτουργία της Γραμμής 11525 «Μαζί για το Παιδί» για ψυχολογική υποστήριξη. Η Γραμμή 115 25, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, απευθύνεται σε γονείς, εφήβους και εκπαιδευτικούς για κάθε προβληματισμό ή άγχος που αντιμετωπίζουν αυτή τη δύσκολη περίοδο και λειτουργεί από Δευτερα έως Παρασκευή, 9πμ-9μμ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη ενίσχυση ευάλωτων οικογενειών που πλήττονται σοβαρά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του COVID19. Συγκεκριμένα, γονείς οι οποίοι στήριζαν τις οικογένειές τους με μεροκάματα, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, έχουν μείνει χωρίς εισόδημα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Σε αυτούς τους ανθρώπους το Μαζί για το Παιδίπρόσφερε για 3 μήνες, έκτακτη βοήθεια μέσω κουπονιών για να ψωνίζουν σε supermarket βασικά είδη αλλά και δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη μέσω της συμβουλευτικής μας Γραμμής 115 25. Από τα μέσα Μαρτίου έως και τις 10 Απριλίου η Ένωση έχει δεχθεί αιτήματα από περισσότερες από 100 οικογένειες και έχει ως στόχο για να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς βοήθεια.

Μέσω της αποθήκης της Ένωσης ενισχύονται πανελλαδικά ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά. Στέγες ανηλίκων, οικοτροφεία για ΑμεΑ και κακοποιημένα παιδιά, δομές ασυνόδευτων προσφύγων και άλλοι φορείς παιδικής προστασίας συνεχίζουν να λειτουργούν αδιάκοπα αυτή την περίοδο και να προσφέρουν στα παιδιά που φιλοξενούν φαγητό, στέγη, ψυχαγωγία και φροντίδα.

Οι δομές αυτές χρειάζονται στήριξή αυτή τη δύσκολη περίοδο. Υπάρχουν δύο τρόποι που το Μαζί για το Παιδί εργάζεται πάνω σε αυτό. Α) Συλλέγοντας και δικτυώνοντας δωρεές σε είδος από επιχειρήσεις και β) συγκεντρώνοντας χρηματικές δωρεές και μετατρέποντάς τες σε κουπόνια supermarket.