Ωρολογιακή βόμβα αποτελούν τα γηροκομεία και τα ιδρύματα σε πολλά μέρη του κόσμου. Όπως έχει παρατηρηθεί σε χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία, οι θάνατοι στους οίκους ευγηρίας ενδέχεται να είναι πολλοί περισσότεροι από όσους έχουν δηλωθεί.

Έξαρση κορωνοϊού παρατηρείται, την ίδια στιγμή, σε ανησυχητικό βαθμό σε ιδρύματα της  Βρετανίας.

Όπως έγινε γνωστό από το κυβερνητικό επιτελείο της χώρας, ο φονικός ιός έχει πλήξει 92 ιδρύματα, τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ υπάρχουν κατηγορίες για απόκρυψη εκατοντάδων θανάτωνανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο και επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Αγγλίας, Κρις Γουίτι, σχεδόν ένα στα επτά ιδρύματα της Βρετανίας έχει καταγράψει κρούσμα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, 100 άνθρωποι που ζουν στα ιδρύματα έχουν καταλήξει από την πανδημία, ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμός δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με τον φιλανθρωπικό οργανισμό, Care England, που μεριμνά για ηλικιωμένους και ανθρώπους με αναπηρία, γύρω στους 1.000 ανθρώπους ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό.

Για τον λόγο αυτό ο επιδημιολόγος, Κρις Γουίτι, τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελούν τα διαγνωστικά τεστ σε ευπαθείς ομάδες που φιλοξενούνται σε ιδρύματα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, επιβεβαίωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την επέκταση της καραντίνας στη Βρετανία και προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταγραφεί κορύφωση των περιστατικών.