Την ώρα που χιλιάδες Ισπανοί ετοιμάζονται να επιστρέψουν σήμερα στις δουλειές τους με ορισμένες βιομηχανίες να ανοίγουν, η υπουργός Τουρισμού της ιβηρικής χώρας δίνει οδηγίες στους λουόμενους του φετινού καλοκαιριού καλώντας τους να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις: δηλαδή σχεδόν δύο μέτρα ο ένας από τον άλλο. Οι οδηγίες αφορούν όχι μόνο για τους Ισπανούς αλλά και τους ξένους τουρίστες.

«Η Ισπανία, ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη , θα διατηρήσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, ακόμη και στις παραλίες», όπως υποστηρίζει το υπουργείο Τουρισμού της Ισπανίας.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες στην ημερήσια εφημερίδα «El Pais», η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, Reyes Maroto δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις απαραίτητες οδηγίες για την υγεία, πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε τώρα, πλένοντας τα χέρια μας, διατηρώντας την κοινωνική απόσταση … ακόμη και στις παραλίες».

Η ίδια τόνισε: «Μέχρι να υπάρξει εμβόλιο, τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Οι συγκεντρώσεις θα πρέπει να έχουν περιορισμούς και τα άτομα να διατηρούν επαρκή απόσταση ασφαλείας».

Οι παραλίες έχουν κλείσει σε ολόκληρη την Ισπανία . Πρόκειται για τον δεύτερο πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό παγκοσμίως μετά τη Γαλλία. Ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την εγχώρια οικονομία, που αποτελεί σχεδόν το 12% του ΑΕΠ της.

Πέρυσι, για έβδομη συνεχή χρονιά πέρυσι, η Ισπανία είχε σχεδόν 84 εκατομμύρια ξένους τουρίστες.

Οι δηλώσεις της Ισπανίδας υπουργού Τουρισμού έρχονται την ώρα που σήμερα κάποιες επιχειρήσεις στην Ισπανία θα ξανανοίξουν.

Οι επιχειρήσεις ανοίγουν με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξέδωσαv οδηγίες το Σάββατο, σύμφωνα με τις οποίες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα πρέπει να παρέχουν επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό και να διασφαλίσουν ότι υπάρχει αρκετός χώρος ώστε οι εργαζόμενοι να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Πρόκειται για εργαζόμενους επιχειρήσεων και βιομηχανιών, που δεν μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι και τώρα αναμένεται να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Την ίδια ώρα, θα συνεχίσουν να εργάζονται και οι «απαραίτητοι εργαζόμενοι» -δηλαδή όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στα νοσοκομεία και προμηθευτές και εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ.

Η χαλάρωση αυτή των μέτρων δεν αφορά τα εμπορικά καταστήματα, τους κινηματογράφους ή τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα: Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων