Επιστολή αγωνίας για την έλλειψη φαρμάκων που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικοί στην περιφέρεια έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θάνος Τσατσουλής στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη.

Όπως υπογραμμίζει είναι πιο επιτακτική ανάγκη από ποτέ να υπογραφεί άμεσα ακόμα και εντός της τρεχούσης εβδομάδας η Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταξύ του Υπουργείου μας και των συναρμοδίων Υπουργείων καθώς και μετά από αυτή η σύμβαση μεταξύ ΥΝΑΝΠ και ΕΟΠΠΥ ώστε να αποκτήσουν όλα τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤπρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη την οποία περίθαλψη στιγμή αρκετά από τα στελέχη στην περιφέρεια δεν έχουν.

«Εξαιτίας της πρωτόγνωρης αυτής της κατάστασης γιατροί ειδικά στην περιφέρεια έχουν κλείσει τα ιατρεία τους με αποτέλεσμα Λιμενικοί να μην μπορούν να γράψουν φάρμακα στα βιβλιάρια υγείας τους όπως προσφάτως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της και η Ένωση Προσωπικού Αν. Μακεδονίας» αναφέρει ο Θάνος Τσατσουλής.

«Δυστυχώς ενώ όλοι οι ασφαλισμένοι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα της άυλης συνταγογράφησης τα στελέχη του Λιμενικού δεν την έχουν αφού χρειάζεται η Κ.Υ.Α. και η σύμβαση που προείπα.
Κύριε Υπουργέ όπως καταλαβαίνετε είναι άμεση η ανάγκη της επέμβασης σας προκειμένου να επιλυθεί το φλέγον αυτό ζήτημα ώστε να μην αισθάνονται οι Λιμενικοί για άλλη μία φορά παιδιά ενός κατώτερου Θεού εξαιτίας της αβελτηρίας Ανωτάτων στελεχών που όντας μέλη της ηγεσίας του Σώματος την τελευταία τετραετία, αφού το σχέδιο για ηλεκτρονική συνταγογράφηση το είχε υποβάλλει η ΠΟΕΠΛΣ από το 2016, εντούτοις τα προαναφερόμενα στελέχη είτε το αγνοούσαν είτε το σαμπόταραν» αναφέρει και καταλήγει: «Εφόσον λοιπόν κ Υπουργέ με τη δική σας συνεισφορά ευοδώθηκε η διάταξη αυτή, είναι η η ώρα να την φτάσετε μέχρι το τέλος».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Νέα Μάκρη: Αγωνία για την «εισβολή» του ιού στο γηροκομείο – Σε καραντίνα όλη η μονάδα

Κορωνοϊός: Τρία βρέφη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης- Διασωληνωμένο το βρέφος από την Ξάνθη

Σύψας για κορωνοϊό: Είμαστε στο β’ ημίχρονο – Ανησυχία για τις εστίες υπερμετάδοσης