Στην συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος “με υψηλό αίσθημα ευθύνης” τις ημέρες της πανδημίας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς , εξηγώντας πως οι κατευθύνσεις της ιεραρχίας της Εκκλησίας για τις ημέρες του Πάσχα προβλέπουν ότι “οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς” την Μεγάλη Εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση «οι εκκλησίες δεν θα είναι ανοιχτές για τους πιστούς».

Μάλιστα, η χθεσινή εγκύκλιος αναφέρεται στην παρουσία των κληρικών και του απολύτως απαραίτητου προσωπικού και για συγκεκριμένες ώρες στους ναούς ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ “παρακαλώ θερμά να ακολουθήσουμε όλοι χωρίς εξαιρέσεις την προτροπή της Ιεράς Συνόδου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Στην ίδια κατεύθυνση, «η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης” υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και συνέστησε καθώς “οι εκκλησίες θα είναι κλειστές, να αρκεστούμε στην ατομική προσευχή», γνωστοποιώντας παράλληλα πως οι Ιερές Ακουλουθίες θα μεταδοθούν από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. «Ας προσευχηθούμε από το σπίτι», κατέληξε ο κ.Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε ειδική αναφορά στα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα αεροδρόμια της χώρας, ανακοινώνοντας ότι συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλους τους επιβάτες των τακτικών πτήσεων που φτάνουν στη χώρα. Ειδικότερα, έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες σε 15 τακτικές πτήσεις και συνολικά 724 επιβάτες.

Το επιβατικό κοινό μεταφέρεται από το αεροδρόμιο σε ξενοδοχεία, εκεί υποβάλλεται σε τεστ και όσοι εκ των επιβατών βρεθούν αρνητικοί αποχωρούν για το σπίτι τους, ώστε να συνεχίσουν εκεί την καραντίνα, ενώ όσοι βρεθούν θετικοί παραμένουν εντός των ξενοδοχείων για περισσότερη παρακολούθηση.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τι έκανε η Ελλάδα και τι δεν έκανε η Βρετανία στη μάχη με τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Απίστευτο βίντεο δείχνει τι γίνεται αν φορέας του ιού βήξει σε σούπερ μάρκετ

Πανελλαδικές – Κεραμέως: Ο Τσιόδρας θα υποδείξει πότε θα γίνουν