«Γιατροί, νοσοκόμοι και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, σας ευχαριστούμε».

Αυτό είναι το  μήνυμα της Google, μέσα από το doodle.

Με αυτό τον τρόπο, η Google θέλει να τιμήσει ξανά αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ριχτεί στη μάχη, για να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός COVID-19.

Δείτε το Google Doodle 

Υπενθυμίζεται ότι η Google έχει ευχαριστήσει τους ειδικούς στον τομέα της υγείας ξανά, με το μήνυμα «Σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους στον τομέα της υγείας και ερευνητές της επιστημονικής κοινότητας, σας ευχαριστούμε».

Περισσότερα από 3,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός, στο εξής καλούνται ή εξαναγκάζονται από τους ηγέτες τους να μείνουν μέσα στο σπίτι τους για να καταπολεμηθεί η διασπορά του Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε χθες  το Γαλλικό Πρακτορείο από τη βάση δεδομένων του.

Τα μέτρα αυτά -συνιστώμενος ή υποχρεωτικός περιορισμός, απαγόρευση της κυκλοφορίας, καραντίνα- αφορούν περισσότερες από 90 χώρες και εδάφη. Με την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη (σε ισχύ από την Παρασκευή) μπαίνει πλέον σε καραντίνα το 50% της ανθρωπότητας, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020.

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊος – Ντιντιέ Ραούλ: Μεσσίας της χλωροκίνης ή επικίνδυνος Πανοραμίξ;

Κορωνοϊος-Καστοριά: Tο δράμα της γούνας – Γιατί θερίζει ο ιός στην περιοχή

Επίδομα 800 ευρώ: Από τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του