Η εποχή που ζούμε είναι από τις πιο δύσκολες της που έχει περάσει ο πλανητής αφού η πανδημία δεν αφορά μόνο μια χώρα ή μία ήπειρο. Τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο συνεχώς αυξάνονται και μαζί με αυτά και ο αριθμός των ανθρώπων που καταλήγουν να χάσουν τη ζωή τους. Για αυτό και χρειάζεται μεγάλη στήριξη στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δίνουν τη μεγαλύτερή τους μάχη για να νικήσουν έναν νέο ιό αλλά και να κρατήσουν ζωντανούς και υγιείς όσους φτάνουν στα νοσοκομεία της χώρας.

Ακόμα περισσότερο απαραίτητη είναι η εθελοντική αιμοδοσία στην περίοδο αυτή.Το θετικό είναι ότι οι άνθρωποι παρά την πανδημία συμμετέχουν σε σχετικές πρωτοβουλίες δείχνοντας την αλληλεγγύης τους και δίνοντας ελπίδα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα.

Μια τέτοια πρωτοβουλία πήραν το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο Εγαζομένων Εθνικού Θεάτρου, συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διοργανώνοντας διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 1 Απριλίου και την Πέμπτη 2 Απριλίου στο ισόγειο του Θεάτρου REX.